Susan Sarandon kritizira dodjelu Oscara

OSCAROVKA Susan Sarandon kritizirala je organizatore dodjele Oscara zbog njihove opsjednutosti kontrolom, javlja u srijedu BBC.

Filmska zvijezda koja je osvojila tu najugledniju filmsku nagradu za najbolju glumicu 1996. godine, izjavila je da im zamjera što pokušavaju propisati sve što glumci govore i čine.

"Organizatori su prevršili mjeru pokušavajući sve kontrolirati i osigurati da ništa ne krene po zlu", izjavila je za BBC-jev časopis o televiziji i radiju Radio Times.

"Zamjeram im što vas prisile da potpišete papir na kojem piše da nikad nećete prodati kipić, osim njima za 1 dolar. Ja sam to promijenila u za tržišnu cijenu. To je samo Oscar, ne sperma".

Sarandon (56) je, između ostalih, dijelila nagrade na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Tamo je sa životnim partnerom Timom Robbinsom pokazivala znak mira pred kamerama no, usprkos tome što je jedna od najglasnijih holivudskih zvijezda protiv rata, suzdržala se od političkog komentara na pozornici.

Glumcima je prodavala i broševe u obliku golubice mira, za pomoć žrtvama od mina.

"Bili biste iznenađeni da znate tko ih nije htio niti uzeti", rekla je ona. "Valjda ih ja činim nervoznom".

Sarandon je osvojila Oscara za film "Odlazak u smrt", a od 1982. je nominirana za još četiri filma. Pojašnjavajući svoj antiratni stav, izjavila je za Radio Times da je njezinoj generaciji pripadao cijeli svijet, ali su to profućkali.

"Sad to moramo ispraviti. Možda stvari moraju postati tako loše prije no što se probudimo".

"Izgubila sam vrlo dragog prijatelja u neboderima 11. rujna i mislila sam da je taj šok tako ogroman da će se američka arogancija smanjiti. Umjesto toga, naš je predsjednik stvorio najveći jaz u američkom narodu od građanskog rata". Kazala je da je zbog svojih stavova postala predmetom lova na vještice.

Pročitajte više