Suspendirani policajac-filmaš tuži vlasti San Franscica

U PROSINCU prošle godine su 39-godišnji Andrew Cohen i 23-orica njegovih kolega iz policije San Francisca odlučili proslaviti Božić na poseban način. Naoružani s nekoliko video-kamera i specifičnim smislom za humor su snimili seriju skečeva koji opisuju njihov svakodnevni život.

Cohen, koji u policiji radi deset godina, i njegovi drugovi su svečanu premijeru svog uratka namjeravali održati na božićnoj zabavi u policijskoj postaji Bayview.

No, na Cohenovu nesreću, njegovi pretpostavljeni nisu u tom djelu pronašli nikakvu umjetničku vrijednost, te je prikazivanje video-filma zabranjeno. Cohen se nakon toga odlučio svoje djelo, nazvano "Cops Gone Wild" odnosno "Inside SFPD", staviti na Internet.

Odmah nakon toga je slijedila serija bijesnih kritika od strane gradonačelnika Gavina Newsomea i policijske načelnice Heather Fong, koji su skečeve nazvali "rasističkim" i "seksističkim". Cohen i 23-orica policajaca su suspendirani bez plaće i nakon osam dana raspodijeljeni na nove dužnosti.

Cohen, koji sada radi u policijskom arhivu, je podnio tužbu sudu tvrdeći da je protuzakonito suspendiran, odnosno bez prethodnog stegovnog postupka.  U tužbi traži da mu se nadoknadi plaća, odnosno troškovi stegovnog postupka.

D.A.

Pročitajte više