Sedmerostruka dobitnica Grammyja (21) zvijezda je koncerta za planet u Parizu

Foto: EPA

Billie Eilish, Lenny Kravitz i Jon Baptiste u četvrtak će održati koncert za planet u podnožju Eiffelovog tornja, na marginama međunarodnog skupa organiziranog na inicijativu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Na besplatnom festivalu na Marsovoj poljani nastupat će i H.E.R., Finneas - brat i suradnik Billie Eilish te švicarski DJ i producent Mosimann, prenosi agencija France Presse. 

Billie zvijezda večeri

Poljana u podnožju Eiffelovog tornja već je 2021. ugostila niz zvijezda, predvođenih Eltonom Johnom, u sklopu inicijative nevladine organizacije Global Citizen. Zvijezda večeri bit će 21-godišnja Billie Eilish, sedmerostruka dobitnica Grammyja. Ta stanovnica Kalifornije poznata je po svojim ekološkim angažmanima. 

Glazbenica se odrekla privatnih letova, a na njezinoj prošlogodišnjoj turneji Happier Than Ever, nazvanoj po posljednjem albumu, postavljana su eko-sela koja su promovirala mjere za očuvanje okoliša. 

Koncert naziva Power our planet: live in Paris skrenut će pozornost na skup za novi globalni financijski pakt za suočavanje s klimatskim izazovom. Skup se održava u četvrtak u glavnom gradu Francuske na inicijativu njezina predsjednika Macrona. 

"Djelujmo sada"

„Iduća generacija naslijedit će planet devastiran klimatskim promjenama”, rekao je američki glazbenik Lenny Kravitz u priopćenju Global Citizena. "Imamo moć promijeniti stvari zahvaljujući našem glasu i našim akcijama. Djelujmo danas da sačuvamo sutra", dodao je. 

Kravitz i ostali će nastupiti u kratkom formatu, s tek nekoliko pjesama. Koncert će trajati od 19 do 23:30 sati, a Global Citizen očekuje oko 20 tisuća gledatelja. 

Ulaz je besplatan, a jedino što posjetitelji trebaju učiniti je obvezati se na stranici te nevladine organizacije da će na društvenim mrežama prenijeti aktivističku inicijativu protiv siromaštva ili za okoliš. Koncerti će se prenositi uživo na svim većim digitalnim platformama. Na festivalu će govoriti i glumice Diane Kruger i Michelle Yeoh.

Pročitajte više