Madonna: Nitko mi nije htio reći da mi majka umire, samo sam gledala kako se raspada

Foto: EPA

Madonna je emotivnom objavom za Majčin dan odala počast svojoj majci, koja je umrla u dobi od 30 godina nakon borbe s rakom dojke.

Pop zvijezda na Instagramu se prisjetila kako je majčina borba s rakom izgledala dok je bila dijete. "Stajala sam na pozornici zureći u prekrasno lice svoje majke 81 nastup zaredom. Uvijek sam se pitala što je mislila dok me mahanjem pozdravljala s bolničkog prozora", napisala je Madonna referirajući se na svoju koncertnu turneju Celebration, u kojoj je odala počast majci.

"Na dan smrti ušla sam u auto i zatvorila vrata ne znajući da je to posljednji put da je vidim. Nitko mi nije rekao da mi majka umire... Samo sam je gledala kako se misteriozno raspada i onda je nestala i nije bilo nikakvog objašnjenja osim da je zaspala, što objašnjava moj komplicirani odnos sa spavanjem", napisala je pjevačica.

Majka joj je preminula kad je imala 5 godina

Madonnina majka, koja ima isto ime kao i njezina slavna kći, umrla je 1963. godine, kada je pop ikona imala 5 godina. U intervjuu za Time 1985. Madonna je izjavila da se sjeća svoje majke "kao anđeoske osobe koja je puno opraštala i nikad nije žalila" i koja je pokušavala zaštititi svoju djecu od surove stvarnosti svoje bolesti.

"Sjećam se također da sam znala da je dugo bolovala od raka dojke pa je bila vrlo slaba, ali nastavila je i radila stvari koje je morala", rekla je Madonna za Time. Smrt njezine majke imala je velik utjecaj na nju, što je rezultiralo "kompleksom" zbog kojeg je žudjela za pažnjom, rekla je u intervjuu za Rolling Stone 1991. godine.

"Ona je otišla pa sam svoju potrebu okrenula svijetu i rekla: 'Ok, nemam majku da me voli, natjerat ću onda svijet da me voli.'"

Pročitajte više