Tarantula uhvatila čitavu pticu, snimka izaziva noćne more onima koji se boje paukova

Screenshot: Twitter

DRUŠTVENIM mrežama kruži snimka koja je zadala noćne more mnogima koji se boje paukova, a na njoj vidi se tarantula koja je uhvatila pticu.

Snimka je objavljena na Redditu, a ubrzo je postala viralna na društvenim mrežama, iako nije jasno gdje je točno nastala.

Nakon što je netko krivo identificirao pauka kao Golijata, Jason Dunlop, stručnjak iz Prirodoslovnog muzeja na Leibnizovom Institutu za evoluciju i istraživanje biološke raznolikosti u Njemačkoj, rekao je za Newsweek kako se vjerojatno radi o tarantuli Avicularia avicularia.

Dodao je kako su rijetki slučajevi da tarantule jedu ptice. "Pretpostavljam da tarantula prežvače što može", kaže Dunlop. "U osnovi regurgitira probavni sok na plijen, a zatim usisava ukapljene ostatke natrag. Što god ostane - kosti, perje - jednostavno odbaci."

Avicularia obitava na drveću, a veće ženke dosegnu raspon nogu od približno 12 cm. Crne su i dlakave, s ružičastim bojama na kraju nogu. Također imaju četiri dodatka blizu usta, od kojih dva sadrže očnjake ispunjene otrovom, a druga dva koriste kao kandže.

Osim toga, mogu lansirati dlačice sa svog tijela kao oblik obrane. Srećom za sve koji se boje paukova, ove tarantule porijeklom su iz prašumskih regija Južne Amerike.

Pročitajte više