Tedi Spalato održao humanitarni koncert u Gavelli

TEDI SPALATO održao je sinoć humanitarni koncert u DK Gavelli. Kompletan prihod od ulaznica namijenjen je akciji "Velebit bez mina", koju organizira udruga Protuminska inicijativa. Nakon koncerta promovirano je reizdanje albuma "Dalmatinska pismo moja".

Koncert Tedija Spalata "Dalmatinska pismo moja" prvi je u nizu humanitarnih koncerata u organizaciji udruge Protuminska inicijativa i DK kazališta Gavelle. Iako koncert nije najavljivan u medijima, niti su rađeni plakati, ljubitelji dalmatinske pjesme do zadnjeg su mjesta popunili Gavelllu.

Uz hitove Madona", "More snova", "Sve ću preživit", "Škarpelin", Tedi je publiku oduševio neobičnom izvedbom pjesme Josipe Lisac " Dok razmišljam o nama".

Poznati Splićanin prvi je put u Zagrebu otpjevao "Testament" Ljube Stipišića, koji je napisana prije 30 godina, a predstavlja maestrovu autobigrafiju.

DK Gavella uključilo se u akciju Velebit bez mina gdje će suradnjom s udrugom tijekom 2004. godine zajednički sudjelovati u prikupljanju sredstava za razminiravanje Velebita, obilježavajući na taj način pedeset godina rada gradskog dramskog kazališta.

Akcija Velebit bez mina, udruge Protuminska inicijativa, stvorena je s ciljem prikupljanja sredstava za razminiranje najvećeg svjetskog rezervata biosfere, a udruga na ovaj način poziva sve građane da putem telefona 060 601 601 doniraju sredstva za pomoć u razminiranju planine Velebit.

Nakon dobrotvornog koncerta promovirano je reizdanje albuma "Dalmatinska pismo moja", objavljenog za izdavačku kuću Dancing Bear . Obogaćen s 6 bonus pjesama prvi album Tedija Spalata iz 1998. godine zapravo je kompilacija najvećih hitova ovog splitskog kantautora.

Gosti na albumu su Meri Cetinić u "Konobi" i "Di nima svađe, nima ni jubavi" te Tina Asanović u "Baladi. Uz poznate hitove na albumu se nalaze prerade Stipišićeve "Dalmatine" i "Testamenta" te "Dok razmišljam o nama" Josipe Lisac.

Pročitajte više