Uhićen youtuber koji je lažirao smrt djevojke radi zarade

Screenshot: Youtube

POLICIJA u Torontu potvrdila je da je uhićen youtuber Jason Ethier, koji je nedavno razbjesnio javnost nakon što je objavio video u kojem lažira smrt svoje djevojke Alexije Marano. 

Video je podijelio na svom YouTube kanalu JayStation, koji je u tom trenutku imao približno pet milijuna pretplatnika. Javnost je počela sumnjati na to da laže nakon što je objavio niz videa u kojemu plače za djevojkom i moli gledatelje da se pretplate na njihov zajednički kanal, a čak je snimio videe u kojima pomoću Ouija-ploče priziva njen duh.

Kasnije je priznao da je sve bila varka s ciljem prikupljanja većeg broja pretplatnika i zarade. Ideja mu se obila o glavu jer je u samo nekoliko dana njegov osobni kanal izgubio gotovo četiri i pol milijuna pretplatnika, a Alexia ga je ostavila i rekla kako ju je on na sve natjerao.

Alexia je u međuvremenu snimila i vlastiti video u kojem tvrdi da je Jay bio "paranoičan" i da ju je želio "kontrolirati". Nije spominjala optužbe za napad, no rekla je da mu je pristala pomoći u lažiranju svoje smrti "iz straha". 

Policija ga je uhitila te je osuđen za oružani napad i fizičko nasrtanje. Prvo pojavljivanje na sudu zakazano je za sredinu ožujka.

 

 

Pročitajte više