Uskoro iznajmljivanje vozila telefonom i Internetom

AKO JE vjerovati najavama iz jedne austrijske autokuće, iznajmljivanje automobila uskoro bi moglo dobiti novu dimenziju, odnosno postati znatno jednostavnije.

Bečka autokuća Denzel namjerava visokom tehnologijom revolucionirati klasično iznajmljivanje automobila. Iznajmljivanje će se obavljati i evdentirati putem telefona ili Interneta, a informacije memorirati putem SMS-poruka izravno na glavni računalni terminal. Vrata automobila, koji vas čekaju na 193 stajališta u Austriji, moći ćete otvarati pomoću čip kartice.

Autokuća Denezel, koja već nekoliko godina testira pilot program, nastoji objediniti iznajmljivanje i zajedničko korištenje automobila, carsharing. Ciljane skupine su poslovni ljudi, korisnici javnog prijevoza, obitelji koje imaju potrebu za još jednim automobilom, turisti i vozači koji su ostali bez svog automobila primjerice nakon nesreća ili kvarova.

Mreža od blizu 200 stajališta u 13 centara trebala bi jamčiti laganu dostupnost mušterijama, a fond automobila obuhvaćao bi oko 700 vozila niže i srednje klase te 50 transporterra. Auto će se moći rezervirati na najmanje jedan sat. Cijene sa uključenim svim troškovima bit će ovisno o kategoriji vozila od 1,70 eura na sat plus kilometraža od 0,34 Eura.

Osigurana je i prekogranična suradnja u oko 70 zemalja sa 250.000 vozila. U svom sustavu Denzel dosad ima 11.000 mušterija, a od toga ih se 6.200 vodi kao ´aktivne´, dakle, one koji se kontinuirano koriste ponudom.

Najpovoljnija je ponuda korištenje osobne godišnje čip kartice.

Pročitajte više