Vatreni strahuju od pobjede nad Rusijom da im Kolinda ne uleti u svlačionicu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Index

HRVATSKA nogometna reprezentacija strahuje od subotnjeg meča protiv Rusije. Žele pobjedu, ali ne i predsjednicu nakon pobjede. Osiguranje ne može spriječiti svaku starletu željnu slave da dođe do njih. Neke  se koriste vezama, neke pokušavaju preko kreveta, ovisno o tome žele li selfie, brak ili novac. Premda bi se zbog goruće želje da uđe u svlačionicu o Kolindi moglo štošta misliti, ona nije starleta već predsjednica. No, ni predsjednici nisu imuni na autoportrete koji ih prikazuju u nadnaravnoj veličini,ili, bolje rečeno, selfiji su popularan oblik isticanja sebe čak i onda kad osoba nehotice ističe vlastitu glupost. Predsjednica prisvaja aplauz za tuđa vrhunska ostvarenja ponašajući se kao da je svaki hrvatski uspjeh njen osobni. Klanja se s glumcima u kazalištu, istrčava na parket, voajerski upada u svlačionice...

S obzirom da nas čeka Europsko prvenstvo u vaterpolu, moguće da se baci i u bazen. Srećom, nemamo natjecatelje u padobranskim skokovima mada nema sumnje da bi se i tu, kao mnogo puta dosad, dočekala na noge.

Ove subote društvo na utakmici će joj praviti Andrej Plenković. Postoji opravdana sumnja da će premijer upasti u svlačionicu i pojesti Modrića. Od početka mandata pojeo je Todorića i nekoliko ministara, a Modrića vjerojatno čuva za desert. Kolindini apetiti su manji. Hoće li predsjednica stati na loptu ili će pokušati nadmudriti osiguranje te utrčati na teren? Poznata kao mudra žena, dostojna Trumpove inteligencije, ne čudi da su priprostom puku njeni postupci nepredvidljivi. Kolinda, čini se, iznenađuje i samu sebe inače ne bi u više navrata demantirala vlastite izjave. Nema sumnje da su u trenucima zanosa naši političari spremni na sve. U boj za narod svoj idu na Wimbledone i nogometna prvenstva te su uvijek na prvoj liniji, odnosno u VIP ložama.  

Strahuje se da vrhunski umjetnici i sportaši više neće davati svoj maksimum iz straha da se ne nađu oči u oči s Kolindom. Ni Kolinda nema hrabrosti pogledati sebi u oči, pa za svoje neuspjehe optužuje druge. U Dublinu su je dočekali zvižduci, a premda je mnogim Hrvatima odlazak u Irsku vrhunsko životno ostvarenje, Kolinda to nije proslavila zajedničkim selfijem ni pjesmom "Zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima....", iako nas u Irskoj uistinu ima. To što Kolinde ima u Rusiji, zasluga je nas koji ju sponzoriramo. Hrvati ne financiraju samo nju, već i 65.000  lokalnih političara i državnih moćnika. Nadamo se da hrvatska reprezentacija neće doživjeti sudbinu vlastite nacije, odnosno dati sve od sebe, a završiti pokradena. Neka se uče na našim greškama. Potrebno je samo zalupiti vrata(svlačionice) HDZ-u ispred nosa!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Dadu Batinić, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Dada Batinić.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više