Victoria's Secret zaposlio plus size manekenku u novoj kampanji donjeg rublja

Foto: Instagram

NAKON brojnih kritika na račun premršavih manekenki Victoria's Secret napokon je pokleknuo i zaposlio prvi model koji nosi veličinu 14. Riječ je o Ali Tate Cutler, visokoj 178 centimetara i teškoj 65 kilograma. 
 
Ona se ipak pred svojih 130 tisuća followera pohvalila kako je postala prva manekenka u Victoria's Secretu koja nosi veličinu 14. 

"Bez obzira na to što sam prilično zagrijana zbog suradnje s brendom koji sam idolizirala u tinejdžerskim danima, smatram da je to odličan korak u pravom smjeru", navela je, referirajući se na raznolikost u građi tijela koja dosad nije bila previše zastupljena na revijama ovog brenda. 

O svom je angažmanu progovorila i za časopis E! News. 

"Veličina 14 prosječna je veličina žena u Americi. Mislim da je ne vidimo dovoljno u medijima i modnoj industriji. Trebale bismo biti ravnopravno zastupljene", rekla je i dodala: "Jako sam uzbuđena što je Victoria's Secret odlučio da ih predstavljaju žene poput mene. Mislim da su krenuli u pravom smjeru i poslušali svoju publiku koja je zahtijevala više žena različitih oblika i veličine tijela."

Inače, Victoria's Secret poznat je po ekstremno mršavim manekenkama, a neke od njih su priznale da su se morale podvrgavati rigoroznim (i jako nezdravim) režimima prehrane i vježbanja prije izlaska na pistu. Jedna od njih je to usporedila s uvjetima u logoru

Početkom ove godine ljude je razbjesnio komentar u kojem je bujna mađarska manekenka Barbara Palvin proglašena "plus size anđelicom"

Pročitajte više