Video: Francuski glamur i vrući halteri zasladili Wella Fashion Week

DAŠAK čuvenog francuskog glamura večeras je nakratko posjetio i Zagreb - svoju jesensko zimsku kolekciju u sklopu 10.  Fashion Weeka Zagreb predstavio je i rezidencijalni kreator pariškog Fashion Weeka Christophe Guillame, kreator koji je oblačio i svjetske zvijezde, među kojima je i Minnie Driver.

Nakon revije uhvatili smo Christopheove dojmove o Zagrebu, Fashion Weeku i našim djevojkama. "Zagreb je prekrasan - prvi put sam ovdje, i definitivno se planiram vratiti", rekao nam je, dodajući kako je već "bacio" oko na neke zagrebačke butike za koje bi volio da u svoj asortiman uvrste i pokoji njegov komad. "Djevojke su jako seksi i izraženih oblina, nisu kao vješalice, jako mi se sviđaju", rekao je o našim poznatim damama, među kojima su bile i Simona Gotovac i Lorena Čavar, dodajući kako mu je čast predstaviti se na zagrebačkom Fashion Weeku, te kako bi se rado vratio i dogodine.

I večeras su se, kao i svake večeri uz brojne domaće dizajnere predstavili i inozemni gosti, među kojima i svjetski poznati Avirex, proizvođač pilotskih jakni, čiju reviju je nosio i srpski glumac Aleksandar Srećković, hrvatskoj publici poznat po liku "zločestog" Nemanje iz telenovele "Ponos Ratkajevih". Reviju Avirexa sa zanimanjem su pratili Tarik i Lejla Filipović, koji su sinčića Armana nakratko povjerili baka servisu, Zlatan Zuhrić Zuhra, Mila Elegović i Petra Nižetić, koja nam je priznala kako su joj se, iako ne pada na pilote, dečki jako svidjeli.

Novosadski proizvođač torbi The Manual Co predstavio je svoje ideje za nadolazeću sezonu, a njihove elegantne i vrhunsko izrađene torbe zainteresirale su mnoge poznate face iz prvog reda, koje su svoju listu želja već, koliko smo načuli, sastavile.

Zagrebu se predstavila i splitska kreatorica Marta Buzolić, koja je pokazala glamuroznu kolekciju u samo tri boje - crnoj, crvenoj i bijeloj, izrađenu od najfinijih tkanina, kože i kašmira. Otkrila nam je da uskoro otvara modni atelje u Zagrebu, a da se predstavljanja svojih kolekcija na Fashion Weeku nikad ne bi odrekla, te da je druge modne manifestacije ni ne zanimaju.

Domaće dizajnerske boje branila je i bivša manekenka, a danas kreatorica, Marijana Hrastar, koja se krije iza imena Ma. H, te je upravo ona za oko najviše zapela Christopheu Guillamu, kojem se posebno svidjela smjelost kojom Marijana kombinira oprečne modne stilove. Mađarka Daria Kostenko i Čehinja Tique koje su svojim osebujnim modnim izričajem, prva seksi i smjelim (manekenke su pistom prošetale u zavodljivom kožnom donjem rublju i samostojećim čarapama), a druga jednostavnim i čistim bojama, prozirnim plastičnim šeširima i kabanicama, detaljima koje bi svaka djevojka koja drži do sebe što prije trebala spremiti u ormar zagrebačku publiku, što drugo, nego oduševile!

Više video zapisa s Wella Fashion Weeka pogledajte na Video Indexu!

Tekst: Vanda Voloder 
Foto: Luka Travaš
Video: Tomislav Brdjanović

Pročitajte više