VIDEO Pogledajte što se dogodi kad usred radnog dana po Zagrebu lovite Pokemone

Screenshot: Facebook

IDEMO emitirati uživo lov na Pokemone, bila je ideja s kojom smo u srijedu oko podneva došle na zagrebački Zrinjevac. Taj smo park izabrale jer je, kao što svaki pravi Pokemon trener zna, pun tih malih bića. Iako biste pomislili da u parkovima nema nikoga jer su svi na poslu ili godišnjem odmoru, zagrebački Zrinjevac je pun.

Tek što smo se pronašle pravo mjesto - blizu Poke gyma i Poke stopa, prilazi nam gospođa u 40-ima.

"Cure, igrate Pokemone?", pita kao iz topa.

Objašnjavamo joj što radimo, no ona se ne da smesti, muči je što ima previše lopti i ne može ništa zbog njih. Mi joj ne možemo pomoći, no tu ulijeće naš sugovornik Tin, vođa žutog tima hrvatskih Pokemon trenera, koji u manje od minute rješava njen problem dok njen suprug pažljivo sluša sa strane i naviruje se nad mobitele.

Dok se mi bavimo viškom lopti, pridružuje nam se kolegica novinarka s jednog radija - ona pak radi anketu u Pokemonima. Čini se kao da ne postoji ništa drugo osim njih.

Krećemo s upaljenom kamerom po Zrinjevcu, dok Ivana i Tin love Pokemone. Ekipa s travnjaka i klupa podiže poglede s mobitela, najprije nas zbunjeno gleda, a onda im se na licu pojavljuje smiješak kad shvaćaju da radimo isto što i oni. Pokemoni su zavladali Zagrebom.

Tin, koji je došao do 17. razine, tu igricu igra samo četiri dana, a čini se da nema toga što on ne zna. Suprotno tvrdnjama da Pokemone love samo besposličari, on je uspješni učenik, koji je upravo završio drugi razred, bavi se brojnim izvannastavnim aktivnostima među kojima je i debatni klub, a ovom igricom samo krati vrijeme između obveza. Pokemone, kako kaže, igra s prijateljima.

"Koliko god ljudi tvrdili da će Pokemoni doprinijeti asocijalizaciji ljudi, meni se pokazalo obrnuto jer sam upoznao jako puno ljudi, različitih interesa i godišta", otkriva nam i dodaje da se posljednjih dana kreće mnogo više nego prije.

"Uopće se nisam kretao prije. Od 14. srpnja, jedan dan nisam igrao, prošao sam 34,5 kilometara pješke", priča nam.

Najavljuje nam da će se održati veliki lov na Pokemone u rujnu, a dotad će zagrebački Poke treneri još jednom okušati sreću u grupnom traženju na Jarunu.

Od Tina smo doznali da se Pokemoni mogu transferirati profesoru i za to se dobije candy koji je potreban za evoluciju Pokemona, a otkrio nam je i što napraviti kad pronađete nekog od Pokemona kojih već imate previše, koliko loptica treba imati te da nas uskoro očekuje i druga sezona ove igrice.

Što nam je još Tin ispričao pogledajte u videu. 

Pročitajte više