Za ljeto bez Playstationa i kompjutora: Dječjom maštom do besplatne škole surfanja

U DOBA kada brojni roditelji razbijaju glavu razmišljajući hoće li svojoj djeci moći priuštiti toliko željeno ljetovanje, našlo se nekoliko entuzijasta koji žele djeci pružiti priliku da iskuse moć valova, nauče nešto novo, razviju kreativnost i povežu se s prirodom. Davor Šarić i Marko Kuten ljubitelji su valova i surfanja te tu svoju ljubav prenose na druge. U tu svrhu pokrenuli su projekt "Punim jedrima za djecu Zagreba" preko kojeg osnovnoškolci mogu osvojiti besplatnu školu jedrenja na Jarunu.

Spoj umjetnosti i sporta

Da bi dobili priliku jedriti na "zagrebačkom moru", učenici trebaju napraviti likovni rad na temu "Vjetar i val" s bilo kojim motivima koji ih asociraju na to, od mora, valova, sunca do jedrenja. "Cilj ovog projekta je potaknuti i nagraditi kreativnost učenika zagrebačkih osnovnih škola pa je ovaj projekt svojevrstan spoj umjetnosti i sporta", tvrdi Davor Šarić koji je po zanimanju magistar farmacije. Učenici bi radove izradili na jednom satu likovne kulture, uz nadzor profesora i u skladu s nastavnim programom.

Mogu sudjelovati i učenici iz drugih škola

Zadnji rok za predaju radova je 10. svibnja 2010., nakon čega će voditelji projekta u suradnji s profesorima likovne kulture izabrati 30 najboljih radova te nagraditi učenike besplatnom školom jedrenja na dasci. Za sada se na natječaj prijavilo 13 škola, ali voditelji projekta očekuju da će ih biti 15-ak. Priliku za sudjelovanje imaju i učenici čije škole ne sudjeluju u natječaju pa svoje radove mogu poslati na adresu surf kluba Tri strijele (Koellerova 2, 10 000 Zagreb). Više detalja o aktivnostima i natjecanju može se pronaći na internetskoj stranici www.tristrijele.hr.

Pročitajte više