Kršćani, vi ozbiljno mislite da bi se Bog bavio bikinijima, a ne npr. ratovima?

Foto: Shutter

ZAMISLITE na trenutak da ste Bog. 

Prvi dan stvorite svjetlost, drugi dan nebo, treći kopno i more, četvrti nebeska tijela, peti ptice i vodozemce pa onda šesti dan raznorazne živine, gmizavce i ljude (muškarce i žene), a sedmi dan napravite pauzu i gledate sva ta bića kako se razvijaju, lete, gmižu, jedu, piju, beru jabuke, tračaju i jebu se. 

I goli su. 

I to Vam je sasvim u redu jer normalno je, takvima ste ih stvorili i savršeno je u skladu s Vašom naredbom: "Plodite se, i množite i napunite zemlju, i sebi je podložite."

>>Na kršćanskom portalu osvanuo tekst: "Je li grijeh nositi bikini?"

Bikini Bog i nedoumice Knjige postanka

Nekih šest tisuća godina kasnije (prema Bibliji) redakcija nekog portala u Hrvatskoj objavi članak u kojem odluči dati odgovor na pitanje je li grijeh nositi bikini na plaži i pritom se pozivaju na Vas. Da, upravo Vas, koji ste šestog dana stavili golaće na zemlju i naredili im da se prcaju i uokolo trčkaraju dok im se jaja i sise klatare na laganom ljetnom povjetarcu.

I umjesto da napišu "ništa bikini, samo golo dupe jer tako je Bog zamislio", oni se pozivaju na neki aneks nekog lika Timoteja, koji je tko zna kad nadrobio neke gluposti i tvrdi da bi žene trebale "nositi pristojnu odjeću" jer to "dolikuje ženama koje ispovijedaju bogobojaznost". 

Kakva pristojna odjeća? Odakle to? Postoji li jedna jedina sekunda šestog dana u kojoj ste u svojoj omnipotenciji stvorili muškarca, ženu, nakurnjak i burku? Jeste li se jednom riječju referirali na to naginjete li više jednodijelnom kupaćem, bikiniju ili toplesu? Naravno da niste jer niste Bikini Bog, bavite se konkretnim stvarima. 

Kad ste ih stvorili, bili su potpuno goli i Vaša je naredba bila jasna: "U se, na se i poda se."

Što nije bilo jasno? Premotavate film unazad i razmišljate jeste li nešto propustili trećeg i petog dana kad ste se bavili morima i morskim grdosijama? Postoji li nešto što su mogli pogrešno protumačiti? Jeste li možda u petak navečer rekli: "E da ne zaboravim, nek’ povrvi vodom vreva živih stvorova, a kad dođeš na plažu, pazi što nosiš da ne bi bilo nisam znala." 

Ne. Bili ste kristalno jasni. 

Išlo je: svjetlo, nebo, kopno, more, sunce, mjesec, zvijezde, ptice, ribe, sisavci i onda čilanje. Nigdje, u cijeloj Knjizi postanka niti jednom niste spomenuli bikini jer za to niste ni čuli do 1946. 

Ništa poplave, požari i ratovi, samo badići

Dakle, odakle uopće priča o tome da nemate pametnijeg posla pa smišljate direktive u čemu na plažu a da pritom ne popizdite i pustite Krakena da poždere razvratnice? A kad biste se već i bavili tim sranjima, kao što oni tvrde da se bavite, ne biste li se u istom trenu pozabavili i muškim kupaćim gaćama? Ako već nečemu treba stati na kraj, onda su to Speedo gaće jer ako nešto ljuti Boga, to su Speedo gaće. 

Što ti ljudi misle o Vama? Ne znaju li da imate pametnijeg posla i da nemate vremena za tu razinu mikromenadžmenta? U Ukrajini ratuju, požari, suše i potresi na sve strane, pandemija opet divlja, gladan narod na ulicama, luđaci zveckaju nuklearnim oružjem, a Vi pratite što žene na Prviću nose na plažu. 

Što je sljedeće? Hoće li se pitati što mislite o napuhancima? "Što kaže Biblija: Plamenac, jednorog ili donut?" 

Ne biste li se nakon svega osjećali malo razočarano činjenicom da oni koji su Vam deklarativno najodaniji šest tisuća godina kasnije još uvijek lome koplja oko elementarnih stvari i ne razumiju ni onu glavnu uputu koju ste izrekli šestog dana, kada je sve, vjerovali ste, bilo jednostavno i jasno? 

Ne biste li se istog trenutka spustili s oblaka, javili redakciji i pitali ih: "OK, koji kurac?" 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Pročitajte više