Zvijezda Sopranosa progovorila o ovisnosti: Alkohol je bio rješenje mojih problema

Foto: Danny Moloshok/Guliver Image

EDIE FALCO u intervjuu za The Guardian progovorila je o svojim problemima s alkoholizmom.

Glumica najpoznatija po ulogama u serijama Obitelj Soprano i Sestra Jackie priznala je kako se godinama borila s ovisnošću o alkoholu. Rekla je da joj često u životu nije bilo lako, neovisno o uspješnoj glumačkoj karijeri te da joj je trebalo vremena da prihvati činjenicu da je ovisna. No, nakon što je, kako sama kaže, dotaknula dno krajem 90-ih, shvatila je da mora prestati.

"Godinama nisam uopće probala alkohol, a onda sam popila svoje prvo piće tijekom studiranja i otkrila sam nirvanu. Alkohol je bio rješenje svih mojih problema, ali i njihov uzrok", rekla je glumica.

Falco je rekla kako je trijezna već 29 godina, a alkohol je bio njezin način nošenja s nedostatkom samopouzdanja. Alkohol, također, nije bio njezin jedini porok.

"Bila sam velika obožavateljica kokaina ako bi mi ga netko ponudio jer si ga sama nisam mogla priuštiti. Marihuana mi je samo uzrokovala tjeskobu", priznala je. Čak je birala muškarce prema tome piju li ili ne.

"Čekala bih da vidim koliko će brzo spomenuti alkohol u razgovoru i tako bih odlučila hoću li se spetljati s nekim ili ne", otkrila je glumica i dodala kako je konstantno uvjeravala sebe da bolje glumi kada je mamurna.

Uloga u Obitelji Soprano promijenila joj je život

Problema je postala svjesna kada se jednog dana probudila u svom stanu nakon noćnog izlaska i shvatila da je ostavila vrata od stana otvorenima cijelu noć. Nakon toga je prestala piti, a glumačka karijera joj se isto pokrenula.

Dobivala je male uloge poput one u filmu Cop Land, a onda joj je uloga Carmele u seriji Obitelj Soprano promijenila život. Tijekom 10 godina snimanja serije sprijateljila se s glumcem Jamesom Gandolfinijem, a njegova smrt je bila jako šokantna za nju.

"To je nevjerojatno tužno", rekla je glumica i priznala kako nakon njegove smrti nikad nije pogledala Obitelj Soprano jer joj je previše bolno.

"Bilo mi je preteško gledati je, a velikim dijelom upravo zbog Jima. Ljudi umru i ti kreneš dalje, a onda ih vidiš na ekranima i to te previše šokira. Pa, Jimmy i ja smo tada bili djeca! Nitko od nas nije znao što radimo, no radili smo na isti način, nismo se pripremali, bili smo poput djece koja se igraju u pješčaniku. Moja bliska prijateljica i bivša kolegica Aida Turturro i ja pogledale smo nekoliko epizoda i ja sam rekla - ovo će me dotući", pojasnila je.

Glumica je u svojoj karijeri osvojila dva Zlatna globusa, četiri nagrade Emmy, pet Screen Actors Guild nagrada, a ukupno je zaradila 47 nominacija za razne glumačke nagrade.

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više