Kada samo jedna slika pokaže sve ono što od poroda NE očekujemo!

Foto: Pinterest/Facebook  

OČEKIVANJA od poroda. Što žene zapravo očekuju (ne ono čemu se nadaju) od poroda koji je pred njima. 

Svaka, ali svaka buduća mama osjeća strah, strahopoštovanje - to je neminovno, jer znamo da porod jednostavno nije lak. Da, neke su žene rodile lako, nekome je prag boli jako visok pa ih nije toliko boljelo, neke su žene doslovno rađale zbrajajući minute, a ne sate ( i dane). Ali unatoč svemu, očekivanja su manje više svima slična - da - trajat će, da boljet će, i da - na kraju svega bit će jedino važno primiti tu mrvu na svoje grudi, tu najljepšu mrvu na svijetu. 

Ali čak i takva očekivanja nekima mogu biti skroz drugačija od stvarnosti. Primjerice ovoj ženi, ovoj majci, odnosno ovoj bebi na ovoj nevjerojatnoj fotografiji iza koje stoji jedna slatka, ali toliko neočekivana priča koja govori o dvije strane očekivanja - a) munjevito brzom porodu i b) ne baš filmsko lijepoj bebi. 

"Bebi se toliko žurilo da je tata jedva uspio mami povući hlačice prema dolje prije nego je mlaz plodne vode štrcnuo, a mališa iste sekunde provirio van. Savršeno uhvaćen trenutak kamerom babice!" , stoji ispod fotografije objavljene na Facebook stranici Human Birth Project koja je stavljena pod Facebook cenzuru, no mi vjerujemo da su mame do sada već ionako puno toga i vidjele i čule da ih ova savršeno ulovljena fotografija neće zgroziti. 

Zaista, svaka čast na ulovljenom trenutku jednog poroda koji definitivno nije kao i drugi. Ali, uostalom, a koji je porod isti? Niti jedan! 

I zato očekivanja često nemaju baš puno veze ni s nadanjima, a niti s iskustvom. To znajte. 

 

Pročitajte više