Kako odabrati perilicu za rublje?

Foto: Press

ODABIR perilice za rublje može biti težak zadatak, ali i ne mora biti. Evo nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom donošenja odluke.

7 faktora koje morate uzeti u obzir prilikom odabira perilice za rublje

Perilica rublja neizostavan je dio svakog kućanstva, a kako bi Vaš izbor bio potpun, izvdojili smo ove savjete za kupovinu perilice rublja.

Vrsta perilice: Postoje tri glavne vrste perilica: s gornjim punjenjem, s prednjim punjenjem i prijenosne. Strojevi s gornjim punjenjem su najtradicionalniji i često su najpristupačniji. Strojevi s prednjim punjenjem energetski su učinkovitiji i mogu biti lakši za Vašu odjeću. Prijenosni strojevi izvrsni su za male prostore ili za one koji se često sele.

Kapacitet: Razmotrite koliko ljudi živi u Vašem kućanstvu i koliko rublja obično perete. Kapacitet perilice rublja mjeri se u kubičnim stopama, pa što je mašina veća, to više odjeće može primiti.

Karakteristike: Želite li perilicu rublja s ugrađenim bojlerom? Trebate li jedan s ciklusom dezinfekcije? Tražite li stroj s mogućnošću čišćenja parom? Napravite popis značajki koje su Vam važne i potražite stroj koji ih ima.

Energetska učinkovitost: Potražite perilicu rublja s oznakom Energy Star. To znači da ispunjava vladine standarde energetske učinkovitosti i uštedjet će Vam novac na računu za režije.

Cijena: Odredite proračun za perilicu rublja i držite ga se. Imajte na umu da skuplji strojevi mogu imati više značajki, ali možda neće biti potrebni za Vaše potrebe.

Marka i jamstvo: Istražite marke perilica rublja koje Vas zanimaju i pročitajte recenzije kupaca. Također potražite stroj s dobrim jamstvom, tako da ste pokriveni u slučaju bilo kakvih problema.

Veličina i težina: Razmotrite veličinu prostora koji imate na raspolaganju i svakako izmjerite prostor prije kupnje stroja. Također, imajte na umu da strojevi s prednjim utovarom mogu biti prilično teški, pa se pobrinite da ih možete premjestiti ako je potrebno.

Uzimajući u obzir ove čimbenike, moći ćete pronaći savršenu perilicu rublja za svoje potrebe. Ne bojte se postavljati pitanja i istraživati prije kupnje. Perilica rublja je velika investicija, stoga je važno odabrati onu koja će zadovoljiti Vaše potrebe i trajati godinama.

Pročitajte više