Mama dopustila sinu da odjene haljinu na vjenčanje pa objasnila zašto je to učinila

PETEROČLANA obitelj Joanne Minuzzo sastoji se od troje djece, mame i tate. Joanne iz prvog braka ima dvije djevojčice, o kojima dijeli brigu s njihovim ocem, dok s drugim suprugom ima dvogodišnjeg sina.

"Moj nježni, slatki dječak je počeo pokazivati zanimanje za nošenje ženske odjeće kada mu se počela sviđati Minnie Mouse, malo prije drugog rođendana", prisjetila se Joanne.

Kako kaže, dječak je jednoga dana pronašao haljinu svoje sestre i tražio je mamu da mu je odjene. 

"Prijatelju, haljine nisu za dječake", uz smiješak mu je tada odgovorila mama.

No tada se zapitala zašto ne smije nositi haljine. Komu to smeta? Tko je uopće odredio to pravilo?

"Stvarno ju je želio nositi pa sam ga odjenula i pustila da je nosi. Bili smo u kući, smijali smo se i otišao je zadovoljan što se može igrati sa svojom starijom sestrom... I tako je počelo. Imao je samo godinu dana i rado je nosio haljine. Voli nositi lijepe stvari i biti baš poput svojih velikih sestara", opisala je Joanne trenutak kada se njezin način razmišljanja počeo mijenjati.

Kako ova mama kaže, od tada je gotovo redovno nosio haljine, suknje i drugu odjeću s Minnie Mouse ili drugim "ženskim" animiranim likovima.

"Kad sam se udavala za svog supruga, kupila sam sinu kilt iz Škotske (moje domovine) koji je trebao nositi. Zamišljala sam kako će izgledati pametno stojeći tamo i čekajući da dođem s njegovim ocem. Odbio ga je nositi. U početku sam bila malo razočarana jer ga nije želio nositi jer sam mislila da bi u njemu izgledao stvarno dobro. Ali vrlo brzo sam shvatila da ću morati prilagoditi svoja očekivanja", prisjetila se dječakova mama.

Nakon toga su dječaku kupili odijelo, ali kada ga je on vidio, počeo je plakati i uzrujao se. Kada je vidjela kako je reagirao na haljinu koju je njegova sestra trebala nositi, Joanne je shvatila da će i njemu morati nabaviti haljinu.

"Lijepu plavu haljinu smo u zadnjem trenutku posudili od prijatelja i ponijeli je sa sobom za slučaj da i dalje ima istu reakciju kad vidi odijelo. Suprug i ja smo razgovarali o tome i dogovorili smo se da ćemo prvo isprobati odijelo, ali ako to ne uspije, pokazat ćemo mu haljinu", ispričala je.

Fotograf je zabilježio trenutak kada je dječak ugledao odijelo, a zatim i trenutak u kojem je vidio haljinu. Kako njegova mama kaže, u haljinu se zaljubio istog trenutka kada ju je vidio.

Kako Joanne kaže, željela je da se njezina djeca na dan njezinog vjenčanja osjećaju ugodno i opušteno, umjesto da im bilo čime stvara pritisak.

"Ostavite svoja očekivanja po strani i zadovoljite potrebe djece. To ne znači da naša djeca nemaju granice", rekla je te dodala kako nisu popustljivi roditelji, ali poštuju svoju djecu kao pojedince. Osim toga, istaknula je kako želi da njezina djeca odrastu u samouvjerene ljude koji se ne boje biti drugačiji, ali i koji neće dopustiti da ih očekivanja okoline oblikuju, piše Cafemom.

 


 

Pročitajte više