Next ostvario rezultate bolje od očekivanoga

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MULTINACIONALNA modna kuća Next nadmašila je svoja očekivanja za ovu godinu, što smatraju i više nego dobrim s obzirom na to da očekuju da će drugi kvartal biti nešto slabiji. Britanski trgovac osnovan 1982. izvijestio je da su prodaje po punoj cijeni porasle za 5.7% u trinaest tjedana do 27. travnja, nešto više od predviđenih 5%.

Očekuju lagani pad u drugom tromjesečju

Online prodaja je skočila za 8.8% tijekom istog razdoblja, dok u standardnoj maloprodaji nije bilo razlika.

Unatoč pozitivnom početku godine, Next je izjavio da očekuje pad prodaje u drugom tromjesečju za 0.3%. Prošle su godine, navode za Retail Gazette, primijetili pozitivan rast od kraja svibnja do kraja lipnja temeljem neočekivano toplih vremenskih uvjeta, što trenutno ne očekuju.

Sukladno trenutnim prognozama, očekuje da će grupna neto dobit iznositi 960 milijuna funti (oko 1.123,2 milijarde eura), što je porast od 4.6% i povećanje prodaje za 2.5% na 4.9 milijardi funti (oko 5.733 milijarde eura). To znači da tvrtka, iako očekuje pad u drugom tromjesečju, očekuje ukupan godišnji rast prodaje i dobiti.

Pročitajte više