Procurili su novi detalji i renderi nadolazećeg telefona Sony Xperia 1 VI

Foto: Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OČEKUJE se da će Sony predstaviti svoj najnoviji pametni telefon, Xperia 1 VI, na događanju koje će se održati 17. svibnja. Uoči događanja kruže razne informacije o novom uređaju, a nedavno su objavljeni i renderi koji otkrivaju kako bi uređaj mogao izgledati.

Novi Sonyjev flagship pokretat će Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 SoC. Uređaj će biti opremljen sa 16 mm ultraširokom kamerom, 24 mm glavnom kamerom (48 mm s 2x optičkim zumom) te telefoto zum kamerom od 85 do 170 mm. Glavna kamera telefona podržavat će makrofotografiju, prenosi GSM Arena.

Xperia 1 VI također će imati takozvanu tehnologiju procjene ljudske poze, posuđenu iz Alpha serije, koja omogućava precizno fokusiranje na subjekte čak i kad su okrenuti ustranu ili imaju djelomično zaklonjena lica.

Crna i platinasto srebrna boja

Navodno stiže i nova aplikacija Video Creator, koja će pojednostavniti produkciju videa. Xperia 1 VI zadržat će 3.5 mm audio izlaz, dok bi zvučnici telefona trebali pružati poboljšani bas i jasnoću zvuka. Telefon ima mat teksturiranu staklenu stražnju stranu, a prema renderima, bit će dostupan u crnoj i platinasto srebrnoj boji.

Nadalje, priča se da će zaslon biti OLED tipa, formata 19.5:9, i navodno 1.5 puta svjetliji od prethodnika. Također, trebao bi imati promjenjivu stopu osvježavanja od 1 Hz do 120 Hz. Telefon bi trebao biti opremljen baterijom kapaciteta 5000 mAh te podržavati bežično i žičano punjenje.

U određenim zemljama, Sony će kupcima novog uređaja navodno ponuditi godinu dana besplatnog streamanja filmova Sony Pictures, kao i do pet filmskih naslova remasteriranih s IMAX videom i DTS zvukom, optimiziranih za ovaj telefon. Spekulira se da bi cijena mogla iznositi oko 1200 eura.

Pročitajte više