Rasvjetna instalacija Blake Lively i Ryana Reynoldsa je ispred trendova

Foto: Shutterstock/etsy.com/ikea.com/bonami.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RASVJETA, posebno ambijentalna, ima velik utjecaj na prostor, što dizajneri interijera rado ističu i kažu da se upravo rasvjetnim tijelima može unijeti dizajnerski štih. No kako je kombinirati i koju je najbolje kupiti, nije jednostavna odluka pa mnogi pretražuju Pinterest u potrazi za inspiracijom ili proučavaju domove slavnih. 

Tu na scenu stupaju Blake Lively i Ryan Reynolds, čije su dizajnerske odluke utjecale na mnoge domove. Ovoga puta pojedincima je u oko upala rasvjeta u dnevnoj sobi njihovog stana. Naime, Ryan Reynolds nedavno je ugostio Hugha Jackmana u prostoru koji se čini kao stan para u Tribeci.

"Dekorativna rasvjeta postaje metoda umjetničkog izražavanja"

U pozadini se moglo vidjeti rasvjetno tijelo, koje je davalo ambijentalan ugođaj. Radi se o strukturi u stilu rešetke prislonjenoj na zid, a po njoj su raspoređene žarulje. Funkcionalno i upečatljivo, a sigurno dobro izgleda i kad su svjetla ugašena. 

Michael Sillitoe, voditelj dizajna Nulty Bespokea, kaže da će upravo ovakva vrsta rasvjete biti u trendu u 2024., prenosi Homes&Gardens. "Dekorativna rasvjeta nadilazi područje jednostavnog osvjetljenja i postaje metoda umjetničkog izražavanja", kaže. 

Taj trend, čini se, nema pravila. Apsolutno svaka instalacija je dobrodošla - od avangardnog dizajna do geometrijskih oblika. Sve to, prema Michaelu, dodaje dašak glamura ili intrige interijerima. "Ključ ovog trenda je kreativno razmišljanje - rasvjetni dijelovi ne stapaju se samo s okolinom, oni daju nešto neočekivano i maštovito", dodaje.

Evo kako ga možete rekreirati kod kuće

Ako se i vama sviđa rasvjetno tijelo koje se nalazi u domu slavnog para, pronašli smo komade kojima ga možete rekreirati. Idealno za one koji ne prežu od DYI-a. Pogledajte ih niže. 

Velika žičana zidna rešetka, Etsy, 41.14 eura
Ploča s kopčama, IKEA, 12.99 eura
Rasvjetni lanac s LED lampicama u obliku žarulja, Bonami, cijena na sniženju je 12 eura
LED rasvjetni lanac, IKEA, 29.99 eura

Pročitajte više