6:0, 6:2...6:0, 6:3...6:1, 6:3 Ovako trenutačno igra Borna Ćorić

Foto: Screenshot

BORNA ĆORIĆ odigrao je još jedan vrhunski meč na Mastersu u Indian Wellsu i sinoć u osmini finala 6:1, 6:3 razbio Španjolca Roberta Bautistu Aguta.

Zagrepčanin je tako nastavio fantastičan niz u Kaliforniji i za četvrtfinale će igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza, protiv kojeg je veliki favorit. Ćorić je u prvom kolu 6:0, 6:2 pobijedio Donalda Younga, onda je dao tri gema Albertu Ramosu i potom izbacio Bautistu Aguta koji ga je prije desetak dana pobijedio u Dubaiju.

No impresivnija od odličnih rezultata je Ćorićeva igra, možda i najbolja u njegovoj profesionalnoj karijeri. Talent nikad nije bio upitan, no Borni je u dosadašnjem dijelu karijere nedostajao kontinuitet dobrih rezultata. Izuzmemo li iznenađujući poraz od Johna Millmana u 1. kolu Australian Opena, čini se da bi ovo mogla biti Ćorićeva godina.

U Dubaiju je odigrao odlična dva meča protiv Gasqueta i Pairea, da bi ga u četvrtfinalu zaustavio Bautista Agut, ali sad Zagrepčanin izgleda još bolje.

U 1. kolu protiv Younga imao je 18, protiv Ramosa još toliko, a sinoć protiv Bautiste Aguta čak 23 winnera. Broj pogrešaka u svakom meču bio je ispod ili jednak broju winnera, a kad je u takvom ritmu Borna je jako, jako opasan.

Ovaj Indian Wells mogao bi mu puno značiti i zbog samopouzdanja, ali i bodova. Da danas izađe nova ljestvica bio bi 43. igrač svijeta, a dobije li još neki meč u Indian Wellsu, mogao bi se uskoro približiti i 33. mjestu iz 2015., što mu je ostao najbolji renking karijere.

Dobra vijest je da mu je sljedeći potencijalni protivnik pobjednik meča Anderson - Carreno-Busta, nakon čega bi ga u polufinalu čekao Roger Federer, pod uvjetom da Švicarac pobijedi Chardyja, a potom i pobjednika meča Cuevas - Chung. Ulazak u polufinale Bornu bi vjerojatno gurnuo među 30 najboljih...

Pročitajte više