Ana Šimić s osobnim rekordom slavila u Šangaju!

Foto: Guliver Image/getty Images

NAKON pobjede Sandre Perković u bacanju diska s novim hrvatskim rekordom, na prvom ovosezonskom mitingu Dijamantne lige u Šangaju pobijedila je i Ana Šimić u skoku u vis.

Šimić je slavila s rezultatom 197 centimetara što je njezin osobni rekord, ali i najbolji rezultat ove godine u svijetu. Šimić je popravila svoj najbolji rezultat iz Budimpešte prošle godine za jedan centimetar, a za jedan centimetar je popravila i najbolji rezultat ove godine u svijetu. Do sada su najviše preskočile Levern Spencer, Chaunte Lowe i Inika McPherson, po 196 cm.

Šimić je do rezultata karijere stigla bez pogreške preskočivši sve visine iz prvog pokušaja (180, 185, 189, 192, 195, 197). Pokušala je preskočiti i 199 centimetara, ali nije išlo.

Idući nastup u Dijamantnoj ligi Šimić će imati, kao i Sandra Perković, 30. svibnja na miting u Eugeneu.

"Osjećam se odlično, ako se po jutru dan pozna ovo ce biti luda godina. Kada sam krenula natjecanje išla sam stanicu po stanicu, iz prve sam skakala visinu po visinu, bila sam fokusirana i sigurna u sebe, radila sam sve ono sto sam prethodno vizualizirala.
 
Kako su se visine dizale, osjećala sam se sve bolje. Skok preko 197 cm, me je jako zadovoljio. Kada sam došla na 199 cm bila sam jako blizu, ali falilo je ono nešto, čekali smo 20 minuta, radi otvaranja nakon skoka na 195, pa su mi se noge malo ohladile.
 
Danas mi se poklopilo sve. Zalet, odraz i let preko letvice. Jako sam sretna. Prva pobjeda u Dijamantnoj ligi i to na početku sezone'', rekla je nakon pobjede Ana.
 

 

REZULTATI:

 1. ANA ŠIMIĆ (HRV)           197
 2. Inika McPherson (SAD)     192
 3. Ruth Beitia (Špa)         192
 4. Svetlana Radzivil (Uzb)   192
 5. Justyna Kasprzycka (Polj) 189
 6. Nadežda Dušanova (Uzb)    185
 6. Levern Spencer (SL)       185
 8. Irina Gordejeva (Rus)     185
 8. Xingjuan Zheng (Kina)     185

Pročitajte više