Anđeo istanbulskog pakla s 50 golova u Ligi prvaka pretekao najvećeg Di Stefana!

Screenshot: Marca

CRISTIANO RONALDO s dva gola kod Galatasaraya došao je do ukupno 50 postignutih u Ligi prvaka. Najbolji je strijelac ovogodišnje LP s ukupno 11 golova.

Realovi navijači dvostruko slave najboljeg igrača njihovog kluba, jer osim što je na najvrućem stadionu u Europi postigao dva gola za prolazak u polufinale, na tablici najboljih strijelaca Kupa/Lige prvaka, pretekao je najvećeg igrača Reala u povijesti, Alfreda Di Stefana, koji je od 1955. do 1964. za Real u Kupu prvaka postigao 49 golova na 58 utakmica.

Di Stefano je ostao na šestom mjestu "vječne ljestvice", a Ronaldo, kojem su do 50 golova u LP trebale 94 utakmice za United i Real, sada s Pippom Inzaghijem dijeli 5. mjesto. Ni četvrto mu nije daleko, jer tamo je Thierry Henry sa samo jednim golom više od CR-a i umirovljenog Superpippa.

Jedini takmac do prvog mjesta i 71 gola, koliko ima Raul, nalazi se na 3. mjestu, gdje uz zaslužnog penzionera Andrija Ševčenka, stoluje Lionel Messi, trenutno na 59 golova.

Osim što je srušio Di Stefana na putu do hvatanja još jedne Realove legende, Ronaldo je postao prvi igrač u povijesti kluba koji je zabio a pet uzastopnih utakmica najjačeg europskog kupa.


Portugalac je sudjelovao u čak 40 golova u 37 utakmica za Real u Ligi prvaka (32 gola i osam asistencija), dok je Messi na 42 gola i 10 asistencija za Barcu u istom natjecanju.

Ronaldo se prošle, a jučer i ove sezone, pridružio Van Nistelrooyu i Messiju, kao jedan od samo tri igrača koji su postigli dvoznamenkasti broj golova u sezoni LP.

Kada smo već kod ove sezone, istaknimo kako nakon dva istanbulska gola, Ronaldo ima fantastičan učinak od 47 utakmica i 48 golova u svim natjecanjima 2012/13.
 

Pročitajte više