Asanović: Bilić je odlučio otići u klupski nogomet, ali svaka promjena je dobra

SLAVEN BILIĆ sutra će, točno mjesec dana uoči dvoboja s Irskom, objaviti popis kandidata za nadolazeći Euro. Još uvijek nije poznato hoće li to biti širi popis ili konačna 23 imena, ali se nagađa da neće biti većih iznenađenja.

Pripreme hrvatske nogometne reprezentacije počinju za točno tjedan dana, a pomoćnik izbornika Aljoša Asanović za Media servis je rekao.

"Nama je užasno bitno da oni dođu svi zdravi. Imat ćemo period od 20 dana u kojem ćemo igrače osvježiti, a onima koji nisu dugo igrali dignuti formu. Kažem još jednom, užasno nam je bitno da svi budu zdravi", rekao je Asanović.

Situacija s ozljedama Eduarda Da Silve, Nike Kranjčara i Dejana Lovrena u najmanju je ruku zabrinjavajuća, ali Asanović vjeruje da će do početka priprema svi oni biti u potpunosti spremni.

"Mi smo imali i prije takvih problema. Jednostavno te takve situacije, ali znat ćemo tih 20-ak dana najbolje iskoristiti za igrače koji su igrali malo više kao i za igrače koji nisu igrali", siguran je Asanović.

Javnost već mjesecima nagađa o potencijalnom nasljedniku Slavena Bilića na klupi Vatrenih, a Asanović tvrdi da to neće nimalo utjecati na rad sadašnjeg stožera.

"Slaven je definitivno odlučio otići iz hrvatskog nogometa, odnosno hrvatske reprezentacije. A pitanje gdje će otići bi bilo bolje da je postavljeno njemu", kaže Bilićev najbliži suradnik.

Nova Bilićeva destinacija još se ne zna, iako se tjednima piše da je vrlo visoko na listi želja turskog Bešiktaša.

"Svaka promjena je, u bilo kojoj sferi sporta, dobra. Sigurno je da on želi otići raditi u klupski nogomet i vidjet ćemo nakon Europskog prvenstva gdje i kada"

Asanović bi, prema najavama, mogao ostati u HNS-u i to na mjestu direktora reprezentacije.

"Vidjet ćemo, sačekat ćemo ipak što će se dešavati na Europskom prvenstvu pa ćemo biti puno pametniji nakon toga", ništa nije htio otkrivati Asanović.

Igor Štimac i Zlatko Kranjčar dva su najizglednija kandidata za klupu Vatrenih, a Asanović je vješto izbjegao odgovor svome favoritu.

"Ja mislim da je Slaven Bilić napravio dosta veliki uspjeh u hrvatskoj reprezentaciji. Bilo tko da dođe imat će bazu igrača koji će ostati na raspolaganju. O kandidatima mi je teško pričati jer sam siguran da imamo hrvatske stručnjake koji mogu voditi hrvatsku reprezentaciju bez ikakvih problema", diplomatski je izjavio Asanović.

Novog izbornika čeka i vrlo teška kvalifikacijska skupina za SP 2014 u Brazilu. Srbija, Wales, Makedonija, Škotska, Belgija bit će iznimno neugodni suparnici.

"Apsolutno će imati težak posao jer su reprezentacije u skupini izjednačene. Srbija ne ide na Euro, Belgija je potencijalno odlična reprezentacija, Makedonija je uvijek neugodna, da ne spominjem Škotsku i Wales. Vrlo delikatna situacija", rekao je Asanović.

Pročitajte više