Balić: Gluposti, oduvijek imam isti broj, otpisali su me iz reprezentacije

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

IVANO BALIĆ zajedno s poslovnim partnerom i nekadašnjim suigračem Petrom Metličićem, za Božić je posjetio rodni Split zbog obiteljskih razloga, ali i biznisa.

Ali, naravno da nije mogao pobjeći od pitanja o njegovom "nepoznatom broju telefona" ili "nejavljanju na mobitel", a zbog čega mu je navodno izbornik Goluža uskratio pozivnicu za skorašnje SP u Španjolskoj.

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša svih vremena i jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša uopće (devet medalja s velikih natjecanja u desetak godina), tako se u 33. godini na ružan način oprostio od dresa u kojem je njegov doprinos svjetskom i olimpijskom zlatu bio kapitalan.

Zajedno s kapetanom Perom, u dvorani na Gripama posjetio je polaznike Rukometne akademije Balić- Metličić, kojima su proslavljeni sportaši podjelili kalendare sa svojim potpisima i fotografirali se s njima.

"Čini mi se najbolje poslije kraja karijere posvetiti radu s djecom. Pero je još bliže toj odluci."

Balić je tom prilikom na Golužinu riječi kako ga nije mogao dobiti na njegov španjolski mobitel kad je slagao popis za SP odgovorio:

"Glupost, moj španjolski broj može se naći internetu, a hrvatski imam isti broj još otkad sam nabavio prvi uređaj, dakle već 12 godina."

Na sva ostala pitanja vezana za razloge njegovog izostavljanja s popisa reprezentativaca, odgovarao je kako nema komentara.

Ipak, odgovorio je na neka druga, primjerice spočitava mu se da više nije "pravi", kako su ga pregazile godine i nesportski život, a on poručuje da mu je trener u madridskom Atleticu, još jedan velikan, Talant Dušebajev, jasno rekao da je zadovoljan njegovim igrama.

Hoće li posjetiti doskorašnje suigrače na SP-u u "njegovoj" Španjolskoj?

"Naravno da će mi biti teško gledati utakmice na televiziji, ali što je tu je. Bit ću tada u Španjolskoj, ovisi hoću li imati slobodnog vremena."

Drugo pitanje je puno bitnije: Znači li nepozivanje na SP, konačan kraj reprezentativne karijere za igrača koji je toliko zadužio hrvatski rukomet?

"Oni su mene otpisali, tako da smo završili."

Pročitajte više