Bayern opet igra prljavo pred utakmicu s Borussijom: Rumenigge javno objavio kolika je Reusova klauzula!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NJEMAČKI SUPERKUP igra se od 18 sati na Westfalenu, gdje vice-prvak i finalist Kupa dočekuje pobjednika oba natjecanja.

I prije početka prošle sezone Bayern se kao osvajač duple krune, umjesto da igra "sam sa sobom", za Superkup na istom mjestu borio s Borussijom, koja je Guardiolinu njemačku premijeru pokvarila pobjedom 4:2, na utakmici u kojoj je Marco Reus zabio dva gola.
 
Upravo je on u središtu pažnje pred današnju utakmicu, jer Bayern se opet prije utakmice s najvećim rivalom služi nesportskim sredstvima kako bi protivnika izbacio iz takta.
 
Nakon što su prijašnjih godina "oteli" Gotzea i Lewandowskog, ove isto pokušavaju i s Reusom, za kojeg su vjerovali kako mu je otkupna klauzula 35 milijuna eura. Ali nakon što su Bayernovi pregovarači otkrili da je Reusova cijena deset milijuna eura manja, predsjednik Karl-Heinz Rumenigge javno je to objavio.
 
Naravno, to je izazvalo najezdu ostalih europskih velikana, pa su se Reusovom agentu odmah javili iz Barcelone i Atletica, što naravno nikako ne pomaže koncentraciji sjajnog lijevog krila na obaveze u njegovom klubu.
 
Na samo događaje na terenu teško će se usredotočiti još jedan igrač, Robert Lewandowski. Iako je Sebastian Kehl, kapetan Borussije, pozvao navijače da napadača koji je četiri godine zabijao za njihov klub, po povratku na Westfalen dočekaju jednako srdačno kako su ga ispratili.
 
Njemački mediji navode kako će utakmicu propustiti mnogi bitni igrači obje momčadi;  Hummels, Sahin, Gündogan, Reus i Blaszczykowski, dok će Guardiola morati bez Ribéryja, Robbena, Alcantare, Schweinsteigera i Rafinhe.

Pročitajte više