Bitka za prvu ligu: Belupo i Cibalia igraju i za Slavoniju

Foto: NK Slaven Belupo, NK Cibalia
 

O POSLJEDNJEM putniku u Prvu HNL odlučivat će večeras na gradskom stadionu u Koprivnici Slaven Belupo i Cibalia. Susret počinje u 19 sati.

Za razliku od Premiershipa u kojem ovakva utakmica vrijedi milijune i igra se na najpoznatijem stadionu u zemlji, u Hrvatskoj je doigravanje za ulazak u najjači nogometni razred utakmica koju mnogi klubovi izbjegavaju ili uopće nemaju mogućnost igrati zbog nesređih dugova, sumnjivog poslovanja ili nedobivanja licenci.

Belupo od 1997. nije napuštao elitni razred, Cibalia je ispala prije godinu dana kada je 1. HNL smanjena na deset klubova. Vinkovčani su ovu sezonu završili na drugom mjestu u 2. ligi sa osam bodova zaostatka za Zagrebom.

 Pred Slaven Belupom večeras je biti ili ne biti - uzvratna kvalifikacijska utakmica za popunu prve lige protiv vinkovačke Cibalije. Iako je koprivnički klub u nedjelju u Vinkovcima ostvario povoljan rezultat 2:2, to nikako ne znači da je sve gotovo. Naime, nogometaše očekuje teška utakmica, u kojoj će trebati imati strpljenja i za očekivane tenzije, rekao je trener Elvis Scoria, te najavio da su koprivnički nogometaši spremni za večeras.

Scoria: Želimo se odužiti navijačima


"Moja je želja jedan hrabri Slaven od prve minute, kao što smo igrali do sada kući. To je to. Sa saznanjem da će biti teška utakmica".

I sami igrači više su nego motivirani za igru, ne samo zbog opstanka u prvoligaškom društvu, već i zbog navijača.

"Mi ćemo u Koprivnici krenuti po pobjedu, da se zahvalimo našim navijačima što nas prate i doma i što dolaze na sve te utakmice, znači da nas prate, da su uz nas. Mi im se moramo odužiti borbenom kvalitetnom igrom", poručio je Mato Grgić.

U jednoj od najvažnijih Slavenovih utakmica večeras neće biti ozlijeđenog Davora Vugrinca dok će Grgić biti na klupi. U klubu ne sumnjaju ni u potporu s tribina.

Mršić i Bartolović: Postavit ćemo se muški!

U Cibaliji žale za propuštenom prilikom u prvoj utakmici

"Utakmica je pokazala naše drugo lice, igrali smo jako dobro i ostaje žal što nismo zabili još koji gol i pobjedili. Znali smo da nas čeka teška utakmica, da je Belupo jaka momčad ali skupili smo snage te uz odličnu atmosferu sa tribina odigrali smo jako dobro, nažalost na kraju falio je taj malo bolji rezultat. U svlačionici je super atmosfera i bez obzira na rezultat, sutra je sve otvoreno.Pokazali smo da znamo i da možemo parirati Belupu,nemamo što izgubiti i dat ćemo sve od sebe da izborimo povratak u Prvu ligu", rekao je najbolji igrač Cibalije Mladen Bartolović.


Trener Vinkovčana Stanko Mršić dodaje: "Malo sam ljut jer smo dobili dva gola iz naših početničkih grešaka koje ne smiju događati, ali utakmica je apsolutno otvorena bez obzira što Belupu bolje odgovora ovaj rezultat. Nadam se kako ćemo biti puno oprezniji i pametniji, da smo izvukli pouku iz prve utakmice i moramo biti koncentrirani da ne primimo prvi gol. Postavit ćemo se muški i otresito jer zapravo nemo više što izgubiti, već „gubimo“ i sve je svedeno na jednu utakmicu. Bit će dobra atmosfera i igrači moraju pokazati najbolje od sebe u ovom momentu kako bi izborili Prvu ligu".

Najavljeni sastav Cibalije: Filipović, Conjar, Zgrablić. Milardović, Čuljak, Mazalović, Muženjak, Puljić, Ottochian, Bartolović, Pavličić

Suci pod povećalom

Također, u Koprivnici će pod povećalom biti i suci jer je povjerenik Ivan Peraić odlučio da pravdu ponovo dijeli riječki sudac Ivan Bebek, koji je sudio i prvi susret, ali i pokupio velike kritike Vinkovčana zbog svojih odluka. I pomoćnici su isti, Tomislav Petrović (Valpovo) i Miro Grgić (Osijek). Četvrti sudac je Domagoj Vučkov (Rijeka), a delegat Zlatko Stanković (Zagreb).

Ulaz na večerašnju utakmicu je slobodan, s tim da će navijači moći po 10 kuna kupiti ulaznice, a taj je novac namijenjen poplavljenoj Slavoniji.

Pročitajte više