Bivši predsjednik KK Split: "Ostavku nisam dao, ali iz kluba odlazim"

Screenshot (Facebook)

"NE ŽELIM igrati utakmicu u kojoj se već zna rezultat", rekao je sada već bivši predsjednik KK Splita Mislav Lović, nakon što je Grad Split odbio financirati klub s obećanih tri milijuna kuna.

Naime, Lović kaže kako je prema početnim dogovorima grad trebao osigurati tri milijuna, a dodatni milijun trebao je doći iz klupske kase.

"Jučer se na sjednici Gradskog vijeća stekao dojam da točka o košarkaškom klubu Split nije uvrštena iz razloga što klub nema Upravu i što sam ja dao ostavku, to jednostavno nije točno. Ostavku nisam dao, ali iz kluba definitivno odlazim", rekao je Lović.
 
Nakon što je predao prijedlog restrukturiranja kluba o kojem se trebalo raspravljati na jučerašnjem vijeću novoosnovanoj radnoj skupini Grada zaduženoj za KK Split u kojoj sjede Goran Kovačević, Anđelka Visković, Ozren Bužančić i Olenka Dadić, obaviješten je da grad može dati samo dva milijuna kuna, a da ostatak treba osigurati klub.

"Ne vidim svrhu daljnjeg ostanka u klubu na mjestu predsjednika Uprave pod ovim sada novim zadanim uvjetima jer to vodi jedino prema gašenju kluba, a ne želim niti pomisliti da bi možda bila namjera grada da klub ide u stečaj", istaknuo je Lović.
 
Prema novom planu, klub će jedva preživjeti iduću godinu i to iz dva razloga. Na računu danas ima preostali dio sredstava koji je uprihođen u procesu preoblikovanja, a u 2014. godini neće vraćati dug vjerovnicima jer je to godina počeka.

"2015. godine počinjemo s otplatom tog duga ako je otprilike milijun kuna godišnje vjerovnicima i tada će zasigurno nastati problemi s financiranjem. To odstupanje od plana predstečajne nagodbe, klub direktno vodi u stečaj", poručio je Lović.
 
Kaže kako je po njegovim procjenama klubu potrebno minimalno 4,5 milijuna kuna, kako bi opstao i to pomoću aparata.

Pročitajte više