Branko Ivanković za Index: Dinamov problem je histerija

Foto: Hina

DINAMO večeras u Eindhovenu lovi posljednju šansu za prezimljavanje u Europi, san kojeg "modri" čekaju desetljećima.

Zdravko Mamić ljetos je najavio najjači Dinamo ikad i obećao "europsko proljeće" nakon što je "europski" Dinamo ostao bez mjesta u Ligi prvaka. Imena poput Čornomoreca i Ludogoreca izazvala su podsmjehe nakon UEFA-inog ždrijeba skupina Europa lige, no brzo je stiglo otriježnjenje - porazi od Bugara i Ukrajinica te "nula" na praznom Maksimiru s PSV-om kojoj se nitko nije nadao. U međuvremenu je Mamić smijenio dva trenera, Krunu Jurčića i Branka Ivankovića zamijenio je Mamićev mlađi brat Zoran i uzeo prvi europski bod. Večeras od 19 sati protiv istog protivnika će tražiti novo iznenađenje.

Branko Ivanković, koji je tek nešto više od mjeseca dana čuvao klupu Dinama, upisao je poraz od Čornomoreca, a presudili su mu slabi rezultati u HNL-u te poraz od Splita. Bivšeg trenera "modrih", u čak tri mandata, pitali smo što očekuje od susreta u Eindhovenu.

"Zašto mene pitate da komentiram Dinamo? Da kažem da moraju pobijediti, da je pobjeda imperativ...", dočekao je Ivanković naš poziv, ali onda ipak rekao:

"Dinamova europska sezona je ispala razočaravajuća, posebno ti porazi (Ludogorec i Čornomorec, op.a.) no takve stvari se u nogometu događaju. Problem je što se u Dinamu zbog jednog poraza situacija stavlja na granicu histerije ili smaka svijeta".

No, dobro. Okrenimo se onda PSV-u.

"PSV ima najslabiju momčad u povijesti, a Europa ligu ne doživljavaju kao imperativ, kao, između ostalog ni Lyon kod Rijeke. Takvi klubovi kad ne igraju Ligu prvaka, od ovog natjecanja nemaju financijske koristi niti ih previše interesira. PSV nema nekakvu ekstra-momčad, nisu u dobroj formi i zato Dinamo ima šansu pobijediti", rekao je Ivanković.

Rijeka na Kantridi dočekuje Lyon i treba pobjedu da ostane u igri za drugi krug.

"Rijeka također ima velike šanse. Čujem da Lyon dolazi s jednim standardnim igračem. Mislim da je vrijeme da Rijeka nekog dobije". 

Hrvatske klubove u Europa ligi pratite na Indexovoj temi!


 

Pročitajte više