Casillas: Nismo ni pomišljali da remiziramo s Hrvatskom i izbacimo Italiju

FINALE Europskog prvenstva bit će sudar dva ponajbolja vratara svijeta. Gianluigi Buffon na jednoj, a Iker Casillas na drugoj strani. Obojica kapetani svojih momčadi.

Casillas je u najavi utakmice nahvalio Buffona koji već godinama dominira među vratnicama.

"Izuzetno cijenim Buffona. On je izniman vratar, jedan od najboljih iako su mu 34 godine. Uvijek je bio uzor mlađim vratarima. Svi smo željeli biti poput njega. U dobrom smo odnosu i užitak mi je igrati protiv njega", kaže Casillas.

Španjolski vratar tvrdi da nisu ni pomišljali da u skupini odigraju 2:2 s Hrvatskom i tako izbace Italiju.

"Nismo razmišljali o remiju. Profesionalci smo. Željeli smo svladati Hrvatsku iako su nas u jednom trenutku stisnuli i umalo izbacili s turnira. Mi smo časni igrači", kaže Casillas, prenosi Marca.

Casillas je do sad na prvenstvu primio samo jedan gol. U prvom kolu ga je svladao Di Natale. Sad ponovo igraju protiv Talijana.

"Igramo protiv momčadi s kojom smo otvorili turnir. Nije važno tko je prošao iz polufinala jer su i Italija i Njemačka dobre momčadi. Talijani su odlični, vidjeli smo to u prvoj utakmici."

Buffon: Na YouTubeu gledam slavlje u Italiji

Buffon je jako zadovoljan poslom kojeg je do sad obavio.

"Mislim da sam dobro reagirao, ali to nije ništa novo. Znam da me mnogo ljudi voli i pokušat ću im se odužiti svojim igrama. Smijat ću se kad osvojimo jer do sad nismo ništa napravili", kaže Buffon., prenosi Sky Sports.

Buffon je oduševljen svime što je reprezentacija napravila za Italiju.

"Malo sam spavao, ali ne zbog toga što sam proučavao protivnika nego što sam gledao slavlje na ulicama Italije poslije pobjede nad Engleskom. Prošli su me trnci, a mogu samo zamisliti što se sada događa."

Pročitajte više