Cedevita na gostovanju kod Vukova: Vatreni debi Darija Šarića

Foto: Damir Krajac / Cropix

CIBONA u nedjelju u dvorani Dražena Petrovića dočekuje Cedevitu. Dvoboj je najavio trener Vukova Lutz, istaknuvši kako prednost u ovom trenutku ipak daje gostujućoj momčadi.

"Svi znamo s kime igramo i kakvu tenziju nosi ova utakmica. Svjesni smo i različitih stanja u kojima dočekujemo utakmicu, naše ne može stati u istu rečenicu s dobrim, dok Cedevita radi kvalitetan posao u ABA ligi, a igraju dobro i u Euroligi. Ne bismo se trebali zavaravati s njihovim drugim poluvremenom protiv Olympiakosa.

"Svjesni smo razlike u kvaliteti u njihovu korist, ne trebamo bježati od toga da su favoriti u ovoj utakmici. Znate, playmakerska pozicija je kod nas praktički nepostojeća, dok oni imaju igrače koji individualnom kvalitetom mogu riješiti svaku utakmicu, od Wrighta do Andrića, da nekoga ne izostavim. To je momčad koja zaslužuje svaki respekt u našoj pripremi za nedjelju", dodao je.

Devet poraza za redom unijela su očajno raspoloženje u svlačionicu, raspoloženje koje teško može popraviti i Darijo Šarić.

"Nijedna svlačionica na svijetu nakon takvog niza ne može biti čiste glave ili pozitivna. No, ono što ne dozvoljavam je da nastupi letargija. U Sankt Peterburgu je bio sramotan način kako smo nastupili, u prvom poluvremenu zabili smo samo 23 poena, bez pokazivanja želje. Pripremali smo tu utakmicu kroz tri sastanka i dva teška treninga, ti momci su tamo imali sve preduvjete da odrade utakmicu koja nije trebala izgledati kako je izgledala", istaknuo je.

"S moje strane i sa strane mojeg staffa, igračima nije bilo dopuštena ni sekunda relaksa, a hoće li te navike koje pokušavamo usaditi biti dovoljne da dobijemo više u nedjelju ili će trebati još vremena, tek trebamo vidjeti. Nećemo im dati da budu u letargiji, priča o nedostatku samopouzdanja kada se igra ne postoji", za kraj će.

Pročitajte više