Cedevita u Moskvi traži čudo: "Bilo bi nam lakše da Teodosić ne igra"

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cedevite od 18 sati igraju utakmicu 8. kola B skupine Eurolige. Momčad Jasmina Repeše gostuje kod moćnog CSKA, a u Moskvu putuje nakon dvije uzastopne pobjede – domaće protiv Limogesa u Euroligi sa 102:83 i gostujuće protiv Mege Leks u ABA ligi sa 81:55.
 

Poslije sedam odigranih kola, CSKA je u Euroligi na vrhu skupine B i još uvijek ne zna za poraz…

"Znamo da je CSKA u dosadašnjem dijelu Eurolige nepobjediv i da nas čeka izuzetno teška utakmica. Međutim, u Zagrebu smo pokazali da nismo toliko daleko ni od njih, kao ni od bilo koga drugog u Europi, da sa svojim radom podižemo kvalitetu igre i formu i da smo sve kompetitivniji na najvišem nivou. Nema dileme da je CSKA totalni favorit. No, ako nas podcijene, mislim da ćemo sigurno iskoristiti tu priliku i dati sve od sebe da uzmemo dva boda", rekao je Repeša uoči utakmice.

"Poslije Zvezde i Limogesa, gdje smo u obje utakmice primili preko 80 poena, imali smo jedan sastanak na kojem smo rekli da ne možemo primati toliko poena svaku utakmicu. Protiv Limogesa smo odigrali napadački sjajno i zato smo dobili 20 razlike, ali puno smo primili u obje te utakmice i rekli smo da moramo poraditi na obrani. To se odmah pokazalo protiv Mege, gdje smo protivnika zadržali ispod 60 poena, a Mega inače ima prosjek od 80 poena po utakmici. Tako treba i nastaviti. U obaveznom dijelu nemamo pravo na slab dan ni protiv koga, bez obzira radilo se o Megi ili o CSKA", dodao je trener Cedevite.

Repeša: Na svakoj poziciji su teži od nas za 10 kg

Cedevita se u Zagrebu protiv CSKA dugo držala u egalu, a onda je Zagrepčane s četiri trice u zadnjoj četvrtini potopio Miloš Teodosić, koji je upitan za sljedeću utakmicu.


"Mislim da im je on veoma bitan igrač. Prije svega zato što ima te neke poene u svojim rukama i što je u dosadašnjem dijelu jedan od najboljih asistenata Eurolige i bitan je da razigra ekipu. Ukoliko on ne bude igrao, sigurno da će nam biti nešto lakše, iako nam neće biti lagano i čeka nas težak posao", kaže Repeša i nastavlja:

"Kad se igra protiv CSKA mora se povesti računa o dvije-tri stvari. Moramo izregulirati defanzivni skok jer su oni atletski izuzetno moćni, fizički jaki. Na svakoj poziciji od nas su teži najmanje 10 kilograma, atletski su sjajni i uz to su odlični košarkaši. Ne smijemo im dozvoliti da dođu blizu košu, ne im dozvoliti napadački skok i onda kroz kontranapade trebamo tražiti neke lagane poene. U napadu moramo pripaziti na njihovu agresivnost, mogućnost preuzimanja i mogućnost taktičkih varijanti koje inače rade, kao što je primjerice bilo kad su u Zagrebu na obojici playmakera Gordiću i Ukiću išli ispod bloka". Izdvojio je Repeša i Hinesa i Weemsa na koje će posebno morati pripaziti. 

Pilepić: Ovo je za nas izlog i izazov

Cedevita se pouzdaje u Frana Pilepića, koji ove sezone u Euroligi za tricu šutira 47,8%, a u ABA ligi 51,5%.

"Ovo je za nas izlog, ali rekao bih također i izazov jer u posljednje vrijeme igramo jednu zaista dobru i kvalitetnu košarku i nadamo se da možemo odigrati na visokom nivou, kao što igramo dosad", izjavio je Pilepić.

"U Zagrebu smo protiv njih odigrali jednu dobru utakmicu. Prelomili su nas tek na kraju s tricama Teodosića. Njega u ovoj utakmici vjerojatno neće biti, a to gledamo kao jednu olakšavajuću okolnost za nas. Iako igramo na njihovom terenu, probat ćemo se prezentirati u najboljem svjetlu, odigrati hrabro i ako se ukaže prilika, probati je iskoristiti."

 

 

Pročitajte više