Cibalia se vraća drugoj ligi: "Cijela Slavonija pati, zašto onda ne bismo patili i mi"

Foto: Hina

"ZNAO sam da će detalji odlučivati, nismo uspjeli iskoristiti neke šanse kod 2:1 i zato smo se tresli do kraja jer je u ovakvoj utakmici svašta bilo moguće, kazao je nakon pobjede nad Cibalijom (2:1) i osiguranja prvoligaškog ostanka trener Slaven Belupa Elvis Scoria.

Još od 1997. godine, kada su prvi put ušli u prvoligaško društvo, Belupo se nije vraćao u niži rang. Od tada je jednom bio drugi u 1. HNL 2008. godine, igrao finale Kupa godinu ranije, a čak 9 sezona nastupali su u pretkolima europskih kupova.

Nakon 2:2 iz prve utakmice u Vinkovcima, Belupo je s ukupnim omjerom 4:3 osigurao još jednu sezonu među elitom, a Cibalia će drugu sezonu zaredom igrati u 2. HNL.

Scoria je u slavljeničkom raspoloženju rekao: "Zahvalio bih klubu što su baš mene izabrali za ovaj trenutak, zahvalio bih dečkima koji su zadnja dva mjeseca igrali sedam-osam utakmica u kojima u slučaju poraza ispadaš iz lige. Zahvalio bih i publici koja je podržala sve ovo što smo mi prošli, a mislim da su oni bili naš najbolji igrač", istaknuo je Scoria i izjavio kako je s njegove strane bilo dosta emocija.

Trener Cibalije Stanko Mršić, rekorder po broju utakmica na klupama hrvatskih prvoligaša, nije uspio spasiti Vinkovčane. Svjestan je da su u prvoj utakmici propustili svoju šansu i čestitao je Slaven Belupu na pobjedi.

"U ove dvije utakmice Cibalia je bila dobra momčad i dobro se predstavila. Slaven Belupo je iskusna ekipa, iskoristili su meč-lopte i pobijedili. Probali smo iskoristiti naše adute, vidjeli ste da smo igrali dobro, posebno u nastavku kad smo dominirali. Moram dodati da je nezgodno raditi s igračima koji su primili posljednju plaću još za prvi mjesec i očekivati nešto više od njih", kazao je Mršić i zaključio: 

"Slavonija je ovih dana cijela u patnji, zašto onda ne bismo patili i mi".

Pročitajte više