Cleveland furiozno izborio finale Istoka, Houston se spasio velikim preokretom

Foto: Guliver Image/Getty Images

CLEVELAND CAVALIERSI prvi su konferencijski finalisti ovosezonskog izdanja NBA lige. Cavsi su u šestoj utakmici pomeli Bullse u Chicagu 94:73, prije svega sjajnom obrambenom izvedbom.
 
Domaćini su se držali u egalu, pa i u maloj prednosti, do sredine druge četvrtine, kad su im kola krenula nizbrdo, a goste nije omela niti ozljeda Irvinga zbog koje je napustio teren nakon 12 minuta u igri.
 
Neugodan udarac dobio je i LeBron, ali on je nastavio susret i zaključio ga sa 15 poena, 11 asistencija i devet skokova. Najefikasniji je bio Matthew Dellavedova sa 19 poena, po 13 su ubacili Thompson (uz 17 skokova) i Shumpert, a 12 J.R. Smith.
 
Jimmy Butler s 20 poena bio je najefikasniji kod Chicaga, Rose je ubacio 14 poena, Pau Gasol osam, a Dunleavy sedam.
 

 
U drugom susretu večeri Houston je sjajnom zadnjom četvrtinom u Los Angelesu preokrenuo susret protiv Clippersa i na kraju slavio 119:107, iako je na ulazu u zadnjih 12 minuta zaostajao 13 razlike. No, zadnji period pripao je Rocketsima rezultatom 40:15.
 
Harden je uz loš šut (5/20) prikupio 23 poena, Howard je dodao 20 poena i 21 skok, a po 19 su zabili Josh Smith i Brewer (deset skokova). Paul je s 31 poenom i 11 asistencija vukao goste, Griffin je zabio 28, a dvoznamenkast je u toj rubrici bio još i Redick sa 15 poena.
 

Pročitajte više