Cro Cop: Suzukawa nema šanse protiv mene, u Zagrebu želim Gokhana Sakija!

Foto: Screenshot

NAJBOLJI hrvatski borac nakon kratke pauze u nedjelju navečer se ponovno oglasio na Facebook profilu te je prokomentirao sve aktualne teme vezane uz svoju karijeru. Od meča protiv Suzukawe, do borbe u Zagrebu u ožujku iduće godine te nagađanja o meču protiv Denisa Stojnića.

Mirko Filipović je iznimno uvjeren da će na Silvestrovo u Japanu stići do nove MMA pobjede. "31. prosinca se borim protiv Suzukawe, japanskog prowrestlera koji realno nema prevelike šanse, ali sam borbu shvatio vrlo ozbiljno i odradio odlične pripreme. Japanac je i viši i teži od mene, pa se ništa ne smije prepustiti slučaju. ovo je ipak MMA i ishod nikada nije unaprijed zagarantiran te ga nisam podcijenio. Bori se pred domaćom publikom i dat će sve od sebe da pobijedi."

Orsat Zovko u nedavnom je ekskluzivnom razgovoru za Fight Site otkrio informaciju da će 15. ožujka 2013. godine u Zagrebu biti održan novi borilački spektakl s Cro Copom u glavnoj ulozi, a svoj je nastup Mirko potvrdio i ovom prilikom. "Nakon Japana u planu je Zagreb 15.ožujka, borba po K-1 pravilima. Protivnik još nije definiran, ali bit će svakako netko iz prve lige, jer da moram birati radije bih pružio vrhunsku borbu i izgubio nego da mi dovedu nekog papka pa da mi se ljudi poslije smiju, a i borilački fanovi bi svakako neusporedivo više cijenili pravu borbu s pravim borcem pa taman i da izgubim nego iživljavanje na nedoraslom protivniku."

"Legendarni Andy Hug je jednom godišnje radio priredbu u rodnoj Švicarskoj i dovodio isključivo vrhunske borce za protivnike. Pred domaćom publikom se borio protiv Bernarda, Aertsa, Leke, moje malenkosti... Tako se to radi. Bila mi je želja da protivnik bude Gokhan Saki jer je on ponajbolji K-1 borac današnjice, ali nije sigurno da će biti dostupan u trećem mjesecu. Vjerujem da bi se do kraja godine to ipak moglo ostvariti i to će biti vrhunski meč."

Cro Cop ima popunjen raspored za prvu polovicu 2013. godine. "Nakon Zagreba me čeka Brazil u svibnju, MMA borba u organizaciji ROYAL FC. Eto, to je raspored za idućih nekoliko mjeseci, bilo je govora i o mom nastupu u Sarajevu protiv Denisa Stojnića 15.veljače po MMA pravilima, ali to je sve još u fazi pregovora i ništa nije definirano, iako bi to bila jako zanimljiva borba", smatra Mirko.

Pročitajte više