Cruyff želi da se Guardiola vrati u Barcelonu, Pep poručio upravi Bayerna: Odlazim ako tako želite!

Foto: Guliver Images/Getty Images

GUARDIOLIN Bayern naišao je na kritike i prije nego što je Pepova ekipa upisala dva uzastopna poraza u domaćem prvenstvu. Bavarcima je zasmetalo što je Guardiola Heynckesov ubojiti stroj pretvorio u njemačku verziju Barcelone. Nakon neugodnog poraza od Borussije, Dieter Hoeness, brat bivšeg predsjednika Bayerna, Ulija Hoenessa, koji je završio u zatvoru, poručio je Guardioli kako to nije bio Bayern kojeg navijači žele gledati i da se neke stvari pod hitno moraju mijenjati.

"Od moje prve presice na Allianz Areni znao sam što me čeka u Bayernu. Znam da se od nas očekuju samo i isključivo samo pobjede, a tako vam je to u svim velikim europskim klubovima. Tako mi je bilo u Barceloni, a vjerujem da je tako i u Realu, Milanu...", rekao je Guardiola.

"Nisam Bog"

"Rekao sam sam sebi; Pep, smiri se. Tvoj je zadatak da s ovom ekipom napraviš što bolji posao, a to se može postići samo radom. Tu sam da pomognem, a ako me klub više ne želi - nema problema. Rukovat ćemo se i adios", objasnio je Guardiola.

"Žao mi je, ali ne možemo uvijek pobijediti. Ja nisam Bog".

Cruyff za povratak Guardiole u Barcelonu, Englezi tvrde: United želi Pepa na Old Traffordu


U međuvremenu, Pepov bivši klub Barcelona proživljava još težu krizu. Španjolski mediji odavno su "pokopali" Gerarda Martina, koji broji posljednje dane na klupi katalonskog diva, a javio se i legendarni Johan Cruyff sa zanimljivom idejom.

"Ljudi koji sada vode Barcelonu nemaju pojma o nogometu. Ako se vrati Laporta, preporučit ću mu da pod hitno vrati Guardiolu u klub. To bi bilo najbolje za klub", rekao je Nizozemac.

I dok se navijači Barce nadaju da će se Guardiola vratiti u matični klub, engleski mediji su objavili vijest da bi vodstvo Manchester Uniteda rado vidjelo Pepa na Old Traffordu umjesto izgubljenog Davida Moyesa.

Pročitajte više