Čudesni Clippersi izvukli pobjedu protiv Oklahome, Pacersi blizu finala Istoka

Foto: Guliver Images/Getty Images

ODIGRANE su dvije utakmice doigravanja NBA lige u kojima su Los Angeles Clippersi pobijedili na svom terenu protiv Oklahomu sa 101:99, dok su Indiana Pacersi na gostovanju kod Washington Wizardsa slavili sa 95:92.

Clippersi su iščupali pobjedu u četvrtoj utakmici protiv Thundera kojom su poravnali omjer u pobjedama na 2:2.

Početak dvoboja u Los Angelesu protekao je u potpunosti u znaku gostiju koji su poveli sa 29:7, no domaći su se u drugoj četvrtini uspjeli primaknuti, te na odmor otići sa 11 pogodaka zaostatka (46:57). Ipak, igrači Thundera kontrolirali su utakmicu sve do 10-ak minuta prije kraja kada su vodili sa 82-66, no tada je trener Clippersa Doc Rivers zaigrao s dva organizatora igre, Chrisom Paulom i Darrenom Collisonom što je iniciralo preokret.

Paul je u obrani sjajno čuvao gotovo 30 centimetara višeg Kevina Duranta, a nakon izgubljenih lopti gostujućih igrača, Collison je iz brzih protunapada punio koš i Clippersi su tri minute prije kraja stigli na samo poen zaostatka (89:90). Domaći su prvi put poveli 1:23 minute prije kraja tricom Jamala Crawforda za 97:95, a kod vodstva 101:99 imali su napad u kojem su košem mogli riješiti utakmicu. No, Blake Griffin je devet sekundi prije kraja promašio i pružio priliku gostima za preokret. No, pokušaj trice Russella Westbrooka nije pronašao put kroz obruč.


Griffin je bio najučinkovitiji kod Clippersa sa 25 koševa i devet skokova, Paul je dodao 23 ubačaja i 10 asistencija, dok su Collison i Crawford dodali po 18 poena s klupe. Thunderu za pobjedu nije bilo dovoljno niti 40 pogodaka Duranta, dok je Westbrook ubacio 27.

Pacersi stigli do treće pobjede

Pacersi su slavili i u drugoj utakmici u Washingtonu, što im je treća uzastopna pobjeda protiv Wizardsa kojom su stigli do prednosti od 3:1, te im za ulazak u finale Istoka nedostaje još samo jedan uspjeh.

Domaći su odlično odigrali prvo poluvrijeme koje su riješili u svoju korist sa 55-38, početkom nastavka tu su prednost povećali i na 19 razlike (57-38), a sedam minuta prije kraja još uvijek su imali devet razlike (85-76). No, gosti su utakmicu zaključili serijom 19-7 za konačni preokret. Wizardsi su 6.8 sekundi prije kraja stigli do prilike da tricom odvedu susret u produžetak, ali pogrešno su izveli loptu iz auta, te nisu uspjeli niti uputiti šut prema košu. U redovima Pacersa briljirao je Paul George sa 39 koševa i 12 skokova, Roy Hibbert je dodao 17 u devet skokova, dok su Bradley Beal sa 20 i Trevor Ariza sa 16 poena bili najefikasniji kod Wizardsa.

Pročitajte više