Čudesni Kramarić i Čop bore se za titulu najboljeg strijelca: U pet kola zabili 15 golova!

Foto: Hina

SEZONU 2014/15 u hrvatskom nogometu mogli bismo pamtiti po senzacionalnom Andreju Kramariću.

Već u prvih pet kola HNL-a 23-godišnji napadač Rijeke postigao je devet pogodaka. Dva je utrpao Zagrebu na otvaranju prvenstva, u derbiju protiv Hajduka je postigao hat-trick, a zatim je uslijedila jedina utakmica u kojoj se nije upisao u strijelce - protiv Istre. Splitu je u četvrtom kolu zabio dva komada, isto koliko i sinoć Slavenu.

Više golova od Kramarića postigla su samo dva kluba (ne računajući njegovu Rijeku) Dinamo i Hajduk, koji imaju po 16 pogodaka u pet utakmica. Lokomotiva i Kramarić su izjednačeni, a iza bivšeg napadača Dinama nalaze se Split (četiri gola), Zagreb (sedam golova), Slaven (četiri gola), Zadar (pet golova), Istra (tri gola) i Osijek (četiri gola).

No, unatoč sjajnom startu Kramarić se ne smije opustiti u borbi za najboljeg strijelca. Tri gola manje od napadača Rijeke ima Dinamov Duje Čop i upravo će njih dvojica, ako ostanu u svojim klubovima, voditi veliku borbu do kraja sezone.

Podsjetimo, naslov najboljeg strijelca brani Čop koji je prošle sezone slavio s 22 postignuta pogotka, četiri više od prvog pratitelja Kramarića.

Pročitajte više