Detalji najskupljeg engleskog transfera u povijesti: United će za Di Mariju izbrojati 130 milijuna eura i dati mu legendarnu sedmicu!

Foto: Guliver Image/Getty Images 

70 MILIJUNA EURA ODŠTETE (55 milijuna funti) Realu, a nasljedniku dresa Besta, Robsona, Cantone, Beckhama i Ronalda, 225 tisuća eura tjedno, čime se ruši dosadašnji engleski rekord visine odštete plaćene za nekog igrača, koji je u siječnju 2011. postavio Chelsea, kada je za Fernanda Torresa, Liverpoolu platio 58 milijuna eura (50 milijuna funti).

Angel Di Maria tako ulazi u povijest Manchester Uniteda i engleskog nogometa, bez da je 26-godišnji Argentinac odigrao iti minute za Red Devilse, za koje potpisuje na pet godina. Real nakon kupnje Jamesa i Kroosa nema ništa protiv odlaska sjajnog ofenzivnog veznjaka i jednog od ključnih ljudi u osvajanju europske "decime", a još će ovom prodajom i prilično zaraditi, jer prije četiri godine iz Benfice ga je doveo za 36 milijuna eura.
 
Pregovori, koje s igračeve strane vodi super-agent Jorge Mendes (zastupnik Mourinha, Ronalda, Falcaa, Jamesa Rodrigueza, Pepea, Scolarija...) toliko su napredovali da je već dogovoreno kako će Di Maria u Manchesteru od velikana klupske povijesti baštiniti dres s brojem sedam, koji ima posebno simboličko značenje, ali će, zajedno s nebulozno visokim iznosom koji se za njega plaća, novom igraču Uniteda činti još već veći pritisak i podizati očekivanja.

Mendes, koji vuče konce nekih od najvećih transfera i poslova u svijetu nogometa, hitno je iz Singapura, gdje je za Petera Lima finalizirao preuzimanje Valencije, odletio za Europu, kako bi se i osobno sastao s predsjednicima Uniteda i okončao prelazak igrača.
 
Di Maria je bio jako blizu prelaska u PSG, koji je također ponudio raskošnu odštetu, a Di Mariji osam milijuna eura godišnje, ali kada se u priču uključio United, točnije Van Gaal, koji je javno poručio kako mu je Relov igrač prva meta, Argentinac se ipak odlučio prikloniti klubu s neusporedivo većom tradicijom i ugledom.
 
U promjeni njegovog stava, veliku ulogu odigrao je Cristiano Ronaldo, koji ga je uvjerio kako je United klub za igrača njegovog kalibra, bez obzira što ove sezone ne igra u Europi. Također, s obzirom da ga Van Gaal toliko želi, privlači ga što će biti ključni čovjek potpuno novog Uniteda.
 
Ostalo je još samo da se otvorenim pismom zahvali navijačima Reala i objasni im razloge odlaska.

Pročitajte više