Dinamo danas dobiva novog trenera: Tko će voditi "modre" prema europskom proljeću?

Foto: Goran Mehkek / Cropix

DINAMO bi danas trebao dobiti novog trenera! Zdravko Mamić će se obratiti Izvršnom odboru kluba na Maksimiru u 18 sati, prije nego će Igor Štimac izvesti reprezentaciju na prvi zajednički trening pred Srbiju.

Hrvatski prvak posljednja dva tjedna vodi dvojac Zoran Mamić - Damir Krznar, koji je uskočio nakon smjene Krune Jurčića poslije poraza od Austrije Beč.

U medijima se spekuliralo o mnogim imenima, od senzacionalnog dolaska Felixa Magatha do trećeg "uskrsnuća" Branka Ivankovića, ali Dinamov "gazda" potrudio se zamesti trag i samo za sebe sačuvati ime trenera kojeg će predložiti Izvršnom odboru.

"Modri" trebaju trenera koji će garantirati europsko proljeće, no i trenera koji bi se uklopio u Mamićevu viziju Dinama. Strani stručnjak, kojeg je Mamić slavodobitno najavio prije nekoliko dana, bio bi skup i trebalo bi mu vremena za prilagodbu i upoznavanje momčadi, a i Mamići bi na njega imali manji utjecaj nego na neko domaće ime. U moru hrvatskih trenera najviše se spominjao Igor Pamić, koji je u subotu na Maksimiru s Istrom poražen s 3:1, a ranije je otvoreno priznao da je bilo kontakata s Dinamom. Ivanković je poput Jurčića, dobro poznata i isprobana varijanta, ali Mamić je svjestan da to ne bi bio korak naprijed kojeg trenutno traži. Tu je i Lokomotivin Tomislav Ivković, kojeg večeras čeka utakmica s Rijekom...

Kao idealno rješenje svih Mamićevih problema ističe se njegov brat Zoran, koji je u prvim utakmicama u tandemu s Krznarom imao uspjeha, a proigrala je cijela momčad, čak i Sammir. Ništa Zdravku ne bi bilo draže nego da se "oko njegovo" ubilježi u povijest kao trener koji je Dinamu donio europsko proljeće. Jedini je problem, kako će ga otpustiti kad krenu loši rezultati.

Pročitajte više