Dinamo prijavio Hajduk zbog bakljade na derbiju i fizičkog napada na Mamića

Foto: Hina

DISCIPLINSKI sudac 1. HNL Krešimir Vlajčević donio je nove odluke o kaznama za hrvatske prvoligaše i njihove predstavnike, a na njegovom stolu našao se i derbi Hajduka i Dinama na Poljudu.

Dinamo prijavio Hajduk

Disciplinski sudac na osnovu zapisnika utakmice i dopunskog izvještaja delegata s utakmice 27. kola Hajduk - Dinamo te prijave GNK Dinamo pokrenuo je postupak i zatražio očitovanje od HNK Hajduk o propustima u organizaciji utakmice:

- paljenje pirotehničkih sredstava tijekom utakmice zbog čega je ista u 78. minuti i kratko prekinuta,

- koreografije navijača Hajduka kojom su preko cijele sjeverne tribine ispisali tekst “HNS MAFIJO!”,

- događajima u svečanoj loži tijekom drugog poluvremena i na kraju utakmice u kojima je, prema navodima iz prijave, fizički napadnut član službene delegacije gostujućeg kluba.

Rok za očitovanja je tri dana.

Predsjedniku Dragovoljca oproštena "oružana pljačka"

Nakon provedenih postupaka Vlajčević je donio odluke po prijavama protiv predsjednika NK Hrvatski Dragovoljac Ivice Perkovića (neprimjereno komentiranje suđenja utakmice utakmice 25. kola Hr. Dragovoljac-Rijeka) i sportskog direktora HNK Hajduk Gorana Vučevića (neprimjereno komentiranje suđenja utakmica 23. kola Lokomotiva-Hajduk i 25. kola Istra 1961-Hajduk).

Ivica Perković kažnjen je ukorom: disciplinski sudac kod izricanja kazne uzeo je obzir činjenicu da se u svom očitovanju Perković ispričao sucu Ljubičiću i nogometnoj organizaciji za neprimjereno komentiranje suđenja. Podsjetimo, suđenje u HNL-u je usporedio s oružanom pljačkom.

Goran Vučević za svoju je kritiku sucima kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna.

Jurica Vučko koji je kao predstavnik kluba udaljen s klupe od strane sudaca u 17. minuti utakmice Hajduk-Dinamo zbog učestalog napuštanja tehničkog prostora i prigovaranja na odluke sudaca kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.000 kuna (drugo udaljenje s klupe u tekućem prvenstvu).

Pročitajte više