Dos Santos progovorio o Overeemovom padu: "Ja sam prvak svijeta bez steroida"

KONAČNI rezultat analize urina, zbog kojeg je Alistair Overeem pao na doping testu, još je porazniji za nizozemskog borca.

> Overeem pao na doping testu: "On je idiot, moron i kreten bez mozga!"

Atletska Komisija Nevade je najprije objavila kako je UFC-ov borac imao povećani T/E omjer, odnosno omjer testosterona i epitestosterona, što ukazuje na uporabu steroida. Prvi rezultati su pokazali omjer od preko 10:1, a limit je 6:1, no sinoć se ponovno oglasio direktor Komisije Keith Kizer otkrivši finalni rezultat koji glasi čak 14:1.

Usporedbe radi, prosječan čovjek proizvodi T/E u omjeru otprilike 1:1, Svjetska Antidopinška Agencija upotrebljava standard od 4:1, a Atletska Komisija Nevade čak tolerira 6:1. UFC-ov borac je dakle imao čak 2,5 puta veći omjer od dopuštenog.

Za sada još uvijek nema reakcije samog Overeema ili njegovog kampa. UFC je nakon burne inicijalne reakcije stao na loptu i očito je kako promišljaju što sada učiniti; s borbom za titulu u teškoj kategoriji i sa samim Overeemom.

Dos Santosu traže novog protivnika

Junior dos Santos u prvi mah nije htio komentirati pad Alistaira Overeema na doping testu, no prvak UFC-a je sinoć preko svog službenog Twittera napokon otkrio svoje mišljenje. Njegov test je pokazao da je “čist” i da, za razliku od svog nesuđenog protivnika, ne upotrebljava steroide.

“Ja sam profesionalac i prvak svijeta bez da sam ikada upotrijebio bilo kakvo nedopušteno sredstvo ili steroid. Kada me gledate kako se borim, to sam zaista ja”, poručio je Cigano preko Twittera dodavši:

“Što se tiče onoga što se dogodilo Overeemu, ne znam ništa više nego svi ostali. To je nešto što je sada između njega i Atletske Komisije Nevade. Znam samo detalje oko mog testa, a o njegovom ne mogu govoriti.”

Brazilac je očito odlučio ne ulaziti previše u detalje oko razočaravajućeg raspleta koji je svijet vrlo vjerojatno lišio MMA obračuna godine. S obzirom da je meč s Overeemom vrlo vjerojatno otpao, UFC-ov prvak čeka koga će mu poslodavci namijeniti na UFC-u 146. Najizgledniji odabir je sigurno bivši dvostruki prvak Frank Mir, no američka promocije se može odlučiti i za neka druga riješenja.

Pročitajte više