Eduardo potpisao: "Kad sam dobio poziv Flamenga, nisam mogao reći ne"

Foto: Flamengo

EDUARDO DA SILVA i službeno je član brazilskog Flamenga, tijekom četvrtka ujutro je sletio u Rio de Janeiro zajedno sa svojom suprugom i djecom, obavio je liječnički pregled i potpisao ugovor s klubom kojeg prema vlastitim riječima nije mogao odbiti.

"Zvali su me mnogi klubovi, ali kada sam dobio ovaj poziv, naprosto nisam mogao reći 'ne'. Igrati za Flamengo je jedinstvena prilika koja se ne može usporediti ni sa čime", objasnio je razloge potpisa za klub koji domaće utakmice igra na Maracani.

Poslijepodne (večeras po hrvatskom vremenu) Flamengo je i službeno predstavio svoje novo pojačanje. Ugovor je potpisao do prosinca 2015. godine.
 
O adaptaciji na Brazil Eduardo je rekao:
 
"Petnaest godina sam izbivao iz Brazila, ali ako sam se uspio naviknuti na europski nogomet, ovdje ću se još lakše prilagoditi. Trebat će mi vremena jer je drugačiji nogomet u Brazilu, ali manje problema očekujem na terenu nego izvan njega".

Kada očekuje debi?

"Igrao sam na svjetskom prvenstvu, pauzirao sam dva tjedna, ali trenirao u ovom periodu. Nije to isto kao sa momčadi, ali mislim da bih za 7-10 dana mogao zaigrati, no neću još biti na 100 posto".
 
 
 
 
Očekuje se da će Dudu vrlo brzo u vatru. Naime, Flamengo se nalazi na posljednjoj poziciji prvenstva i traži proboj prema sredini ljestvice kako bi izbjegao prvo ispadanje u drugu ligu u klupskoj povijesti.
 
"Nakon 15 godina vraćam se u Brazil, ovo će mi biti veliki izazov", nastavio je Dudu i za GloboEsporte.com dodao: "Vrlo sam sretan što ću, ako Bog da, igrati u tako velikom klubu. Dat ću sve od sebe da pomognem Flamengu."
 
Prije dolaska u Flamengo Eduardo je igrao za zagrebački Dinamo, londonski Arsenal i Šahtar iz Donjecka.

Pročitajte više