Everton i Bordeaux u lovu na Pranjića, Juve spremio 15 milijuna eura za Mandžukića

NJEMAČKI i francuski mediji pišu kako je Danijel Pranjić na meti Bordeauxa. Hrvatskom reprezentativcu ugovor s Bayernom istječe na kraju mjeseca i u potrazi je za novim angažmanom, a nakon Heerenveena i bavarskog velikana, francuski klub bit će mu treći otkako je napustio Hrvatsku 2005. godine.

> Kicker proglasio Mandžukića petim najboljim igračem na Euru

> Tito želi Hrvate u Barceloni: "Ćorluka je najbliži Nou Campu, a za njim bi mogao i Perišić"

Pranjić je rekao kako nema namjeru ostati u Njemačkoj, a ponude na njegovu adresu stižu od brojnih nizozemskih klubova, ali i od Evertona gdje igra Pranjićev suigrač iz reprezentacije Nikica Jelavić.

Everton je Pranjića želio dovesti i prošle zime, ali Bavarci su tada tražili 2 milijuna eura, što je bilo previše Englezima za igrača koji ima ugovor još šest mjeseci. Predstave na Euru protiv Španjolske i Italije pomogle su Pranjiću da pokaže kako ima što ponuditi ako mu se pruži prilika i Everton mu sprema novu ponudu.

Direktor Fenerbahčea: Odmah dovedite Ćorluku!

U isto vrijeme raste popis klubova zainteresiranih za Vedrana Ćorluku koji se nakon proljetne posudbe u Bayer Leverkusenu vratio u Tottenham gdje čeka transfer u drugi klub.

I Ćorluka s ponudama ima slatke brige. Spominjali su se Barcelona, Juventus, Roma i niz drugih klubova, a novi na listi je turski Fenerbahče.

U Istanbul je nedavno iz Liverpoola stigao Dirk Kuyt čime su pojačali napad uoči nove sezone u kojoj se planiraju vratiti na europsku scenu. Vodstvo Fenerbahčea raspravljalo je o mogućim pojačanjima u obrani, a Ćorluka je označen kao idealna kupnja za koju su spremni izdvojiti oko 3 milijuna eura, pišu tursku mediji. No, to sigurno neće zadovoljiti čelnike Spursa koji su za Hrvata platili više od 13 milijuna eura, a danas je procjenjen na 7,5 milijuna. Ugovor s engleskim klubom ističe mu u ljeto 2014. godine.

Direktor Fenera naredio je da se posao oko dovođenja Ćorluke obavi u nakraćem mogućem roku.

Juventus spreman platiti 15 milijuna eura za Mandžukića?

Torinski dnevnik Tuttosport objavio je u da je Juventus spreman isplatiti Wolfsburgov odštetni zahtjev za Marija Mandžukića.

Hrvatski napadač je navodno ponuđen Juventusu nakon što se trener novopečenih prvaka Antonio Conte oduševio njegovim nastupima na Europskom prvenstvu na kojem je zabio tri gola u skupini.

Britanska radijska postaja Talksport objavila je da se Juventus umiješao u posao Evertonu, odnosno Evertonovu menadžeru Davidu Moyesu, koji je namjeravao u svom napadu upariti navalni tandem iz hrvatske reprezentacije – Nikicu Jelavića i Mandžukića. Problem je što je Moyes za Mandžukića pripremio sedam milijuna funti, što je nakon pokazanog na Euru premalo za 26-godišnjeg Hrvata. Talksport navodi da Felix Magath sada traži 15 milijuna funti za Mandžukića, ali i da je Juventus spreman platiti traženu cijenu.

Tuttosport također dodaje da Juventus osim o Mandžukiću razmišlja također o napadaču Intera Giampaolu Pazziniju odnosno centarforu dortmundske Borussije Robertu Lewandowskom.

Pročitajte više