Falcao jedini može srušiti Messija: "Već sam jednom zabio pet golova na utakmici"

Foto: AFP
 

VEČER u kojoj je Lionel Messi srušio rekord Gerda Mullera s još dva gola, 86 ove godine, senzacionalnom predstavom otvorio je Falcao.

Kolumbijski napadač protiv Deportiva je zabio pet golova u pobjedi Atletica 6:0.

"Bila je ovo nezaboravna večer. Nisam očekivao da ću zabiti toliko golova, no moram naglasiti doprinos cijele ekipe. Ovo je vrlo lijepo osjećaj i uzbuđen sam zbog ovog postignuća. Već sam jednom zabio pet golova na utakmici, kao klinac u Bogoti. Četiri sam zabio za Porto protiv Villarreala, ali nikada pet kao profesionalac", rekao je Falcao nakon utakmice.

Posljednji koji je u Primeri zabio pet golova u jednoj utakmici bio je Fernando Morientes za Real Madrid 2002. godine protiv Las Palmasa.
 


Na pitanje novinara je li ovo bio Falcaov vrhunac u Atleticu, napadač je odgovorio:

"Još uvijek rastemo mentalno, a na terenu imamo jaku momčad. Nije nam bilo lako ovaj tjedan, ali znali smo što moramo napraviti".

Falcao jedini može ugroziti Messijev rekord

Falcao se svojim predstavama nameće kao jedan od najboljih svjetskih napadača, a sve se češće veže uz Cristiana Ronalda i Messija. Na listi strijelaca španjolske lige Falcao je drugi sa 16 golova, tri više od Ronalda, dok Messi ima čak 23.

"Ne razmišljam o tome. Želim još rasti i napredovati", zaključio je Falcao koji je jedina realna prijetnja novom Messijevom rekordu. Ako sljedeće sezone nastavi zabijati ovim tempom, 19 golova u 15 utakmica ove sezone, zaista bi mogao ugroziti Argentinčev rekord.

I Lionel Messi zabio je pet golova u jednoj utakmici, u pobjedi Barcelone protiv Bayer Leverkusena 7:1 početkom godine. Pogledajte svih Messijevih 86 golova u 2012. godini.

Pročitajte više