Ferencvaroš na prepunoj Kantridi za početak nove lijepe europske priče

Foto: HINA

NAKON osvojenog Superkupa, momčad Rijeke danas se okreće europskim izazovima, a na Kantridi bi večeras u sklopu drugog pretkola EL trebao gostovati mađarski Ferencvaroš.

Očekivanja su vrlo velika, a navijači priželjkuju prošlogodišnji scenarij u kojem je Rijeka ušla u natjecanje po skupinama i igrala velike europske utakmice sve do sredine prosinca.

Riječani su se u prijelaznom roku poprilično pojačali, stigli su Makedonac Jahović, nekadašnji kapetan U21 Mato Jajalo, mladi veznjak Mislav Oršić iz Spezije te stoper Šerifa Samardžića.

Kek: Moramo se postaviti kao Rijeka

Momčad Matjaža Keka papirnati je favorit, međutim slovenski strateg vrlo je oprezan bio u najavi susreta, istaknuvši kako Mađari posljednjih godina jako puno ulažu u nogomet.

"Moćni su! Rekao sam da nas kuglice u ždrijebu nisu pomazile. Ferencvaroš je moćna ekipa, blistave prošlosti i ulažu jako puno kako bi se približili pravom europskom nogometu", rekao je Kek.

"No moramo gledati sebe i biti pravi - rastrčani, disciplinirani i organizirani svih 90 minuta. Igramo kod kuće, moramo se postaviti kao Rijeka, a onda dolazi i snaga od navijača", dodao je.

Doll: Autsajderi smo, ali u dvije utakmice sve je moguće

Ferencvaroš je uistinu nezgodan protivnik, a govori to i činjenica kako je klub nedavno preuzeo dobro poznati strateg Thomas Doll te kako u momčadi igraju Zoltan Gera i nekadašnji Bundesligaš Benji Lauth.

"Rijeka je jak suparnik, koji je prošle sezone dokazao u Europi, gdje je igrao vrlo dobro. Pred mojom momčadi je jako težak zadatak, a kao što znate svi nas smatraju autsajderima", rekao je Doll.

"Jako smo se trudili da dođemo do Europe i naravno da nam je želja da što duže ostanemo u njoj. U dvije utakmice sve je moguće", dodao je nekadašnji trener HSV-a i Borussije Dortmund.

Kolodvor u svlačionici Ferencvaroša, 11 igrača napustilo momčad ovoga ljeta


Dodajmo za kraj da je ovo ljeto u svlačionici Ferencvaroša bio pravi kolodvor. Stigli su Doll i Lauth, međutim kako je čak 11 igrača napustili momčad, dok senzacija SP-a Bešić još čeka transfer.

Vjerojatni sastavi:

Rijeka:  Vargić – Tomečak, Samardžić, Mitrović, Leovac – Brezovec, Moises – Kvržić, Kramarić, Sharbini – Krstanović

Ferencvaroš: Dibusz – Dilaver, Mateos, Nalepa, Bošnjak – Kukuruzović, Gyomber, Busai – Somalia, Ugrai, Lauth

Pročitajte više