Golovima Soudanija i Antolića Dinamo slomio Žalgiris

 Foto: Hina,

U PRVOM susretu 2. pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama su u Zagrebu pobijedili litvanskog prvaka Žalgirisa s 2:0, te stekli veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Kaunasu.
Prije samo dva dana je završilo SP u Brazilu i ova večerašnja utakmica u Maksimiru poslužila nam je kao zaista dobro sredstvo za otrježnjenje od vrhunskog nogometa i idealna lansirna rampa za grub povratak u surovu hrvatsku nogometnu realnost.
 
Ono što smo gledali večeras, posebice u prvom poluvremenu, bila je jedna antinogometna reklama. Spor, bezidejan, tehnički nepotkovan nogomet ''igrali'' su hrvatski i litvanski prvak, natječući se tko će biti lošiji. Iako je Dinamo imao neku, nazovimo to inicijativu, do prve prilike smo čekali sve do 53. minute kad je iz blizine pucao Soudani, ali lopta je otišla pokraj gola.

 
U 58. minuti alžirski reprezentativac se iskupio pogotkom nakon što mu je Čop petom ostavio loptu, a Soudani preciznim udarcem konačno ruši litvanski "bedem". Soudani je u 64. minuti ponovno pobjegao svojim čuvarima, ali je opet bio neprecizan, da bi pet minuta kasnije uslijedila savršena akcija Dinama povećanje vodstva. Ademi je oduzeo loptu u svom šesnaestercu, uslijedilo je brzo i precizno izmjenjivanje dodavanja nekoliko igrača Dinama, da bi naposljetku Machado s desnog krila pronašao natrčalog Antolića koji pogađa sami kut za konačnih 2:0.
 
Po svemu prikazanome u prvoj utakmici, Dinamo je puno kvalitetnija momčad od Žalgirisa, te bi sve osim pobjede Zagrepčana u uzvratu bilo prvorazredno iznenađenje jer je prvak Litve jedna od najlošijih momčadi koje su u posljednjih par godina gostovale u Zagrebu.

 

 

Pročitajte više