Goluža i Gobac poveli Hrvatsku na SP u Katar: "Ovi momci su najbolje što imamo"

Foto: HRS

"JEDVA ČEKAMO polazak" govori Slavko Goluža pred let hrvatskih rukometaša na Svjetsko prvenstvo. U 12:30 reprezentativci su autobusom krenuli od hotela Panorama prema zračnoj luci Pleso odakle će poletjeti za Katar.

Goluža je prije puta skratio popis, otpali su Ivan Pešić i Sandro Obranović.

"Odlučili smo se da vodimo sedam vanjskih igrača, a odlučilo sam da je Brozović zaslužio", rekao je izbornik i pohvalio igrače da su odlično trenirali tijekom priprema u Umagu.

"Dečki su napor vrlo dobro podnijeli i nije bilo nekih težih povreda. Pripreme smo planski dobro osmislili i odradili. Što se tiče pripremnih utakmica sa Srbijom, odigrali smo s malo promijenjenim sastavima, probali smo neke stvari, a najvažnije je da samo trkački bili dobri svih 60 minuta", dodao je Goluža i okrenuo se SP-u.



"O skupini ne želim puno pričati jer smo sve već rekli. Misli su nam usmjerene na prvu utakmicu s Austrijom. Vjerujem u momke i stožer da pošaljemo novu poruku iz Katara te da pokažemo s koliko ljubavi igramo za reprezentaciju".

Gobac: Premije će biti isplaćene tijekom SP-a

Rukometni gazda Zoran Gobac poručio je: "Tu smo zbog ovih momaka kojima želimo puno sreće. To je najbolje što u Hrvatskoj imamo, bez obzira na komentare nekih".

"U granicama mogućnosti ćemo isplatiti premije tijekom SP-a jer nismo stigli prije. Dat ćemo sve od sebe da u teškoj grupi prođemo na poziciju 1, ali nitko ne može ništa garantirati", kaže Gobac.

Popis putnika na SP u Kataru
1. Mirko Alilović (Veszprem)
2. Filip Ivić (PPD Zagreb)
3. Manuel Štrlek (Kielce)
4. Ivan Ninčević (Bešiktaš)
5. Ivan Čupić (Kielce)
6. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)
7. Igor Vori (PSG)
8. Željko Musa (Kielce)
9. Ilija Brozović (PPD Zagreb)
10. Marko Kopljar (PSG)
11. Luka Stepančić (PPD Zagreb)
12. Damir Bičanić (Chambery)
13. Ivan Slišković (Celje PL)
14. Jakov Gojun (PSG)
15. Igor Karačić (Vardar)
16. Domagoj Duvnjak (Kiel)

Index vas pita: Što očekujete od rukometaša na SP-u?


 

 

Pročitajte više