Golužin nasljednik u finalu SEHA lige: Meškov se osvetio Vardaru

Foto: SEHA liga

AKTUALNI prvak SEHA Gazprom lige poražen je u prvom polufinalom susretu regionalne rukomente lige od bjeloruskog prvaka Meškov Bresta u reprizi prošlogodišnjeg finala. Pred nešto više od 3 000 ljudi u Veszprem Areni Meškov se uspio osvetiti za poraz iz Novog Sada te po isteku 60. minute slavio 32:28 (16:11).

Meškov je vrlo dobro otvorio susret te je krenuo s vrlo dobrom obranom, dok je u napadu vrlo lako postizao pogotke na krilima Rutenke i Nikulenkaua. Izostanak Abutovića, Dibirova i Brumena u redovima Vardara bio je vrlo uočljiv jer makedonski predstavnik nije imao snage pratiti jak tempo Meškov Bresta. Nakon prvih 30 minuta na semaforu je stajalo velikih +5 (16:11) za Meškov.

Drugi dio susreta bolje su otvorili Makedonci, a trener Gonzales odlučio je dati priliku Karačiću i Dujšebajevu koji su pomogli ekipi da smanji zaostatak. No, prebacio je tada u višu brzinu Meškov te je počeo povećavati vodstvo, a Vardar nije imao snage uloviti protivnika. Božović je odlično pronalazio rupe u Vardarovoj obrani zajedno sa Šilovićem stoga je Meškov na kraju slavio 32:28 te osigurao finale.

Najbolji je kod Meškov Bresta bio Rastko Stojković s devet pogodaka, Ivan Pešić obranio je osam lopti, dok su kod Vardara najbolji bili Nemanja Pribak i Alem Toskić svaki s po pet pogodaka.

Trener Meškov Bresta i novi hrvatski izbornik Željko Babić nakon utakmice je rekao: "Iskoristili smo emocionalno pražnjenje ekipe Vardara i pokazali smo dobru igru. Čestitam Vardaru na odličnim rezultatima u Ligi prvaka".

Pročitajte više